Kan onderwijs zonder welzijn? En vice versa? Bekijk groter

Kan onderwijs zonder welzijn? En vice versa?

9789462672611

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

HOGENT onderzocht samenwerkingen tussen onderwijs en welzijnssector die als doel hebben kwetsbare gezinnen (op en rond de basisschool) beter te ondersteunen. Deze gids wil inspireren.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.
Verwachte verschijningsdatum februari 2021

Meer informatie

Voor wie er nog aan twijfelde: corona heeft met één ruk de sociale ongelijkheid in het onderwijs blootgelegd. Het was geen sinecure de meest kwetsbare gezinnen te bereiken om de dreigende leerachterstand en sociale isolatie te weren. Hoopvol is dat scholen meer dan ooit de weg vonden naar welzijnsorganisaties om die outreach mee mogelijk te maken. Samen bundelden ze hun krachten om zowel het leren van de kinderen als het welzijn van gezinnen te garanderen. Daar valt veel uit te leren.

HOGENT onderzocht samenwerkingen tussen onderwijs en welzijnssector die als doel hebben om kwetsbare gezinnen (op en rond de basisschool) beter te ondersteunen. De onderzoekers stelden vast dat die samenwerkingen broodnodig blijken, maar niet altijd een evidentie zijn. Deze gids wil inspireren. De auteurs verzamelden vele verhalen, reflecties en ideeën om scholen én welzijnssector nog meer samen te brengen. De lezer vindt ook een kader terug om zich te positioneren binnen onderwijs, welzijn én op de brug tussen beide. Zo wordt interprofessioneel leren, denken én handelen gestimuleerd.

Auteurs

Celine Mertens

Celine Mertens is onderzoeker en pedagoog.


Marie Seghers

Marie Seghers is onderzoeker, sociaal-cultureel werker en socioloog.


Jan De Mets

Jan De Mets is auteur van meerdere publicaties over diversiteit en onderwijs.


Katrien De Maegd

Katrien De Maegd is opleidingsvoorzitter en lector in de lerarenopleiding kleuter- en lager onderwijs aan HOGENT.


Christian Van Kerckhove

Christian Van Kerckhove is opleidingsvoorzitter sociaal werk aan HOGENT en auteur van meerdere onderzoeken over diversiteit.