Het huurboek Bekijk groter

Het huurboek

Na het Vlaams Woninghuurdecreet

9789462672604

Verkrijgbaar

De huurregelgeving - woninghuurwet én woninghuurdecreet - op een toegankelijke wijze toegelicht. Totaalpakket van de juridische aspecten van het huren (en verhuren). Met tips, voorbeelden en modelbrieven.

Meer details

34,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 700p.

Meer informatie

Na de laatste staatshervorming werd ook het huurrecht Vlaamse materie. Sinds 2019 is nu het Vlaams woninghuurdecreet van kracht. Let wel, oudere contracten vallen nog steeds onder de bepalingen van de federale woninghuurwet. Woninghuurwet en woninghuurdecreet zullen dus nog een poos naast elkaar blijven bestaan. In dit boek bespreken we daarom zowel het gemeen huurrecht, de woninghuurwet als het woninghuurdecreet, maar zoomen we ook in op de woningkwaliteitsbewaking en procesvoering.

De Vlaamse huurdersbonden hebben de traditie om via Het huurboek de huurregelgeving op een toegankelijke wijze toe te lichten. In deze nieuwe editie werden alle veranderingen en aanpassingen tot 1 juli 2020 geïntegreerd. Ook de reeds besliste regelgeving over de woningkwaliteit die pas uitvoering krijgt in 2021 wordt besproken. Op deze manier beschikt de lezer over een totaalpakket van de juridische aspecten van het huren (en verhuren). Telkens wordt in een bevattelijke taal uitgelegd wat de huurder kan doen wanneer hij met een probleem wordt geconfronteerd. Het is een boek zowel voor de huurders als voor wie professioneel te maken krijgt met huurproblemen. Het boek is gegroeid uit de dagelijkse praktijk van de huurdersbonden en wordt gekruid met handige tips, in het oog springende voorbeelden en handige modelbrieven.

Uitgave i.s.m. vzw Vlaams Overleg Bewonersbelangen

Gerelateerde titels

Auteurs

Vlaamse huurdersbonden

De Vlaamse huurdersbonden verdedigen de belangen van huurders op individueel en collectief vlak. Zij verstrekken juridisch advies en bezorgen nuttige huurinformatie aan hun leden via onder meer het Huurdersblad en de digitale huurdersbrief. De huurdersbonden worden overkoepeld en ondersteund door het Vlaams Huurdersplatform.