Aan de achterkant was alles in orde Bekijk groter

Aan de achterkant was alles in orde

Een meisje wordt man

9789462672147

Verkrijgbaar

Dit boek is een leidraad voor al wie zijn gender in vraag stelt, maar ook voor familie en vrienden van transgenders en hulpverleners kan het een bron van informatie en steun zijn.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

“'Wat wil je later worden?', vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek. 'Later als ik groot zal zijn?', aarzelde ik, 'Dat weet ik nog niet.' Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde."

Samuel Dali De Schepper wordt geboren als meisje, maar voelt zich al sinds zijn prille jeugd gevangen in dat lichaam. Jarenlang worstelt hij met zichzelf tot hij op zijn veertigste een ingrijpende beslissing neemt. Na enkele geslachtsaanpassende ingrepen wordt hij ook uiterlijk een man. In dit boek spreekt Samuel open en eerlijk over zijn gevoelswereld en belicht hij alle stappen in zijn transitie. Zijn verhaal, vlot geschreven en boordevol humor, is een echte eyeopener en laat je stilstaan bij het stereotiepe hokjesdenken over man en vrouw. Voor de maatschappij zijn transgenders een kleine minderheid, over wie men weinig weet. Toch zijn er steeds meer meldingen van mensen die ontevreden zijn met hun geboortegeslacht. Dit boek is een leidraad voor al wie zijn gender in vraag stelt, maar ook voor familie en vrienden van transgenders en hulpverleners kan het een bron van informatie en steun zijn.

Gerelateerde titels

Auteurs

Samuel Dali De Schepper

Samuel Dali De Schepper is medeoprichter van T-jong, de eerste transgenderjeugdbeweging in Vlaanderen. Hij geeft lezingen in scholen en aan verenigingen.


Persartikels

VRT - Eén - Taboe (6-02-2022)
In de laatste aflevering van Taboe van dit seizoen gaat Philippe Geubels op stap met mensen die met hun genderidentiteit geworsteld hebben. Een van hen is Samuel Dali De Schepper. Bij Mammoet, de imprint van EPO, publiceerde Samuel in 2020 'Aan de achterkant was alles in orde. Een meisje wordt man'. Open en eerlijk. Soms aangrijpend. Altijd met humor. - herbekijken

Humanistisch Verbond (27-10-2020)
"In dit boek houdt juriste Alexandra Vanvooren een pleidooi voor de afschaffing van geslachtregistratie en een aangepast afstammingsrecht. Niet iedereen zal mee zijn met deze denkoefening, maar zeker is: wie dit boek leest, die denkt er alvast eens over na. En wie weet staan er wel voldoende argumenten in (ook wetenschappelijke en juridische) om open te staan voor een genderindifferente samenleving. Zo´n samenleving zou het voor Samuel en Valerie alvast makkelijker maken. Hun leven niet, want dat loopt op rolletjes, maar als voorvechters kunnen ze op de barricades nog wat medestanders gebruiken. Op mij kunnen ze alvast rekenen!" - recensie - lezen

Rainbow Ambassadors - youtube (24-08-2020)
interview - herbekijken