Lijfje en ik Bekijk groter

Lijfje en ik

9789462671959

Verkrijgbaar

Hoe maak je moeilijke onderwerpen als lichamelijk, intimiteit, seksualiteit en weerbaarheid bespreekbaar met jonge kinderen? Een prentenboek geschreven in samenwerking met Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 40p.

Meer informatie

jij en ik zijn altijd een 
samen zeggen we ja of neen 
Lijfje jij bent steeds van mij 
iedereen heeft een lijfje bij

Hoe maak je moeilijke onderwerpen als lichamelijk, intimiteit, seksualiteit en weerbaarheid bespreekbaar met jonge kinderen? Kleuterleiders en leerkrachten geven vaak aan onvoldoende kennis en educatief materiaal rond de thema’s voorhanden te hebben. Met dit prentenboek verzetten auteur Wim Geysen en illustratrice Bregje Iding de bakens. Het verhaal, geschreven op vraag van en in overleg met Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen, vertelt de avonturen van de zelfverzekerde kleuter Pia en haar lijfje. Maar ook Pia’s mama, papa en haar grote broer passeren de revue, net als haar klasgenootjes en hun belevenissen in de knuffelhoek, de wc en het zwembad. Scholen kunnen samen met dit boek een interactieve voorstelling boeken. Leerkrachten ontvangen vooraf een didactische map met lessuggesties en inhoudelijke ondersteuning.

Met illustraties van Bregje Iding.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Wim Geysen

Wim Geysen is auteur, singer-songwriter, acteur en theatermaker. Hij publiceerde tien boeken en een twintigtal theaterstukken voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Website van Wim Geysen


Persartikels

Het Nieuwsblad (06-12-2019)
"Het kinderboek over wat kan en niet kan."

Gazet Van Antwerpen (06-12-2019)
"Leert kinderen over hun lichaam en grenzen te praten."