Lijfje en ik Bekijk groter

Lijfje en ik

9789462671959

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Hoe maak je moeilijke onderwerpen als lichamelijk, intimiteit, seksualiteit en weerbaarheid bespreekbaar met jonge kinderen? Een prentenboek geschreven in samenwerking met Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijMammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's40p.
Verwachte verschijningsdatumseptember 2019

Meer informatie

nooit ben ik alleen,
dat maakt me blij
altijd is er iemand dicht bij mij
dag en nacht, door dun en dik
dat is Lijfje

Hoe maak je moeilijke onderwerpen als lichamelijk, intimiteit, seksualiteit en weerbaarheid bespreekbaar met jonge kinderen? Kleuterleiders en leerkrachten geven vaak aan onvoldoende kennis en educatief materiaal rond de thema’s voorhanden te hebben. Met dit prentenboek verzetten auteur Wim Geysen en illustratrice Bregje Iding de bakens. Het verhaal, geschreven op vraag van en in overleg met Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen, vertelt de avonturen van de zelfverzekerde kleuter Pia en haar lijfje. Maar ook Pia’s mama, papa en haar grote broer passeren de revue, net als haar klasgenootjes en hun belevenissen in de knuffelhoek, de wc en het zwembad. Scholen kunnen samen met dit boek een interactieve voorstelling boeken. Leerkrachten ontvangen vooraf een didactische map met lessuggesties en inhoudelijke ondersteuning.

Met illustraties van Bregje Iding.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Wim Geysen

Wim Geysen is auteur, singer-songwriter, acteur en theatermaker. Hij publiceerde tien boeken en een twintigtal theaterstukken voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Website van Wim Geysen