Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger Bekijk groter

Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger

Verhalen uit de buik van de samenleving

9789462671874

Verkrijgbaar

Levende verhalen van wie de realiteit achter de armoedecijfers meemaakt. Opgetekend door ATD Vierde Wereld-medewerkers.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 204p.

Meer informatie

‘Belgische armoede moeilijk in te dijken.’ ‘680.000 Vlamingen onder armoededrempel.’ ‘Eén Vlaming op de vijf kan zich geen weekje vakantie veroorloven.’ Zulke krantentitels lees je met de regelmaat van de klok. Maar cijfers en statistieken zijn leeg en droog. Alsof de mens eruit verdwenen is. In Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger, opgetekend door ATD Vierde Wereld-medewerkers Marijke Decuypere en Guy Malfait, lees je de levende verhalen van wie de realiteit achter de cijfers meemaakt. Over Kevin, die op school de foto’s van zijn bezoek aan de Kalmthoutse Heide toont en zegt dat hij op safari naar Kenia is geweest. Over Elsa, moeder van drie, die van de VDAB te horen krijgt: wij gaan u activeren. Maar ook over congé in Frankrijk, over voor het eerst in uw leven naar de opera gaan, en ook wel over Lucy die ondanks haar eigen miserie Emiel aan een referentieadres helpt en zelfs nog geld voor een straatbibliotheek weet in te zamelen.

Met een voorwoord van Yasmien Naciri.
In samenwerking met ATD Vierde Wereld.

Auteurs

Marijke Decuypere

Marijke Decuypere werkt al meer dan 20 jaar bij ATD Vierde Wereld, een internationale mensenrechtenbeweging die samen met mensen in armoede opkomt voor een samenleving zonder armoede en uitsluiting. Ze was achtereenvolgens actief in Guatemala, Frankrijk, Nederland en sinds 2007 in België.


Guy Malfait

Ook Guy Malfait werkt al meer dan 20 jaar bij ATD Vierde Wereld. Hij heeft gewerkt in Haïti, Nederland, de Filipijnen en sinds 2017 in België.