Ik Caroline Bekijk groter

Ik Caroline

Als regels en procedures de plaats innemen van de mens

9789462671850

Verkrijgbaar

Dagelijks zoekt straathoekwerkster Caroline Verhaeghe met mensen van allerlei slag en stand een uitweg uit het kafkaiaans kluwen van wetten en procedures dat onze maatschappij aanstuurt.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Je telefoon wordt afgesloten omdat je een eurocent te veel betaalde, de aanschaf van een wasmachine sleept anderhalve maand aan, als dakloze word je verzocht om verhuisdocumenten in te vullen. Iedereen bijt wel eens de tanden stuk op het kafkaiaans kluwen van wetten en procedures dat onze moderne samenleving aanstuurt. Maar wat voor velen een vervelend voorval is van voorbijgaande aard, is voor anderen het begin van een administratieve lijdensweg. Een soms eindeloze zoektocht waarin ze een speelbal van een dolgedraaid systeem worden waar anonieme regels de plaats van de mens hebben ingenomen. Dagelijks zoekt straathoekwerkster Caroline Verhaeghe met mensen van allerlei slag en stand een uitweg uit deze doolhof. Voor dit boek bewerkte Joon Bilcke de neerslag van haar queestes. Geert Six doorspekte de verhalen met poëtische voorstellen tot vereenvoudiging, en Heroen Bollaert vertaalde ze samen met de Zorgelozen in een beeldenreeks.

Met een voorwoord van Erik Vlaminck.
In samenwerking met Unie der Zorgelozen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Caroline Verhaeghe

Caroline Verhaeghe is een ancienne binnen het straathoekwerk. Momenteel werkt ze outreachend voor het OCMW Kortrijk vanuit de sociaal-artistieke compagnie Unie der Zorgelozen.