Generalistisch Werkt Bekijk groter

Generalistisch Werkt

Begeleidingsmethodiek voor een generalistische aanpak in specialistische dienstverlening

9789462671843

Verkrijgbaar

Hoe combineer je de sterktes van het generalistisch sociaal werk met de sterktes van het specialistisch sociaal werk? Een generalistische begeleidingsmethodiek met acht basishoudingen voor sociaal werkers.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 124p.

Meer informatie

Hoe combineer je de sterktes van het generalistisch sociaal werk met de sterktes van het specialistisch sociaal werk?
Op die vraag biedt dit boek, dat groeide uit een project van het Europees Sociaal Fonds, een antwoord. De auteurs voerden een actieonderzoek waarbij ze inzetten op de ontwikkeling en implementatie van een generalistische werkwijze binnen specialistische diensten. Op die manier ontwikkelden ze een generalistische begeleidingsmethodiek die sociaal werkers van specialistische organisaties ondersteunt bij de begeleiding van cliënten uit kansengroepen. De auteurs formuleerden ook acht basishoudingen om als jobcoach een generalistische bril te gebruiken. Ze ervaarden al snel dat de basishoudingen ook bruikbaar zijn binnen specialistische trajecten in andere organisaties. Want ‘generalistisch’ werkt. En niet enkel voor ‘werk’. Het is een benadering om hulpverlening aan mensen in armoede aan te pakken… samen met henzelf en dat in vrijwel alle contexten waar hulpverleners en mensen in armoede elkaar ontmoeten.

Auteurs

Dries Dingenen

Dries Dingenen is verbonden aan het Centre for Research on Environmental and Social Change (CRESC) van het departement Sociologie van de Universiteit Antwerpen. 


Laura Van Cauwenbergh

Laura Van Cauwenbergh is teamcoach bij emino.


Karen van Riel

Karen van Riel is projectwerker bij Recht-Op, een vereniging waar armen het woord nemen.


Jeroen De Man

Jeroen De Man is jobcoach van de groenploeg bij Weerwerk.