Rakattack Bekijk groter

Rakattack

9789462671744

Verkrijgbaar

Met dit kant-en-klaar werkboek bouw je met Random Acts of Kindness eenvoudig en laagdrempelig aan een verbonden schoolklimaat met minder pestgedrag.

Meer details

10,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Mammoet (imprint van EPO)
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.

Meer informatie

Krijg je graag complimentjes? Word je al eens graag verrast door iemand met een gebakje? Of word je blij van mensen die spontaan naar jou glimlachen? Dankzij de kleine en grotere opdrachten in dit boek stimuleer je leerlingen van de laatste graad lagere school tot en met de tweede graad middelbaar om zich in te zetten voor elkaar en maak je van je school een fijne plek met minder pestgedrag.

Hoe werkt het? Sluit je met je klasgroep aan tot de club van RAKtivisten, zij die geloven dat ze via Random Acts of Kindness een verschil kunnen maken door vriendelijk te zijn en hiermee anderen te inspireren. Wist je trouwens dat een positieve invloed van medeleerlingen volgens internationaal onderzoek essentieel is om het welzijn te vergroten in scholen en pesten te voorkomen? Dat ondersteund en aanvaard worden door je leeftijdsgenoten noodzakelijk is om je goed te voelen op school? Met dit kant-en-klare werkboek bouw je op een eenvoudige en laagdrempelige manier een heel jaar lang aan een verbonden schoolklimaat.

Een uitgave van Mammoet, imprint van uitgeverij EPO, in samenwerking met Pimento.

Download hieronder de handleiding voor leerkrachten

Downloaden

Auteurs

Sarah Joos

Sarah Joos is onderzoeks- en beleidsmedewerker bij Pimento. Identiteitsontwikkeling en jongerenparticipatie zijn haar thema’s.  Momenteel doet ze onderzoek naar de mogelijkheden rond pestpreventie in het onderwijs en begeleidt ze organisaties in het opzetten van participatieprojecten.


Annelies Follaets

Annelies Follaets is educatief medewerker bij Pimento en werkt rond relaties & seksualiteit, zingeving & identiteit en peersupport. Ze ontwikkelt educatief materiaal rond deze thema’s. Daarnaast bouwt ze mee aan trajecten rond jongerenparticipatie.