Brugge tijdens de coronacrisis Bekijk groter

Brugge tijdens de coronacrisis

in beeld en verhaal met een uitstap naar Duitsland

9789073516526

Verkrijgbaar

De auteur tracht in woord en beeld vast te leggen hoe het Brugge tijdens de coronacrisis van 2020, die ons wereldwijd trof, verging.

Meer details

35,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij overige uitgevers
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Gedurende de coronacrisis van 2020, die ons wereldwijd trof, trachtte de auteur in woord en beeld vast te leggen hoe het Brugge in die periode verging.

Hoewel ook hier, net als in andere steden, geheel verlaten straten te zien waren (niet zelden tot grote tevredenheid van de inwoners!), vielen toch vooral de vele mensen op die genoten van het mooie weer, aan sport gingen doen of anderszins in beweging bleven, in een poging de ongemakken van de quarantaine light die hen was opgelegd te verzachten.

De kinderen werden op lange wandelingen meegenomen, want de scholen waren dicht, en ze konden niet de godganse dag voor het scherm zitten (waarop soms onverwacht hun leerkracht verscheen, die met huiswerk stond te zwaaien!). O, my God, dan liever de straat op…

Neen, het verschil met vorig jaar, toen de stad nog door toeristen overdonderd werd, valt echt niet te beschrijven…

We worden door Brugge gegidst door Bart en Adriaan, fictieve namen voor twee pientere adolescenten die, al joggend door de stad, kritische of grappige commentaar geven op hoe de bevolking zich al dan niet aan de door de overheid opgelegde regels houdt. Woorden als COVID-19, lockdown, quarantaine, pandemie zijn niet van de lucht. Ook proberen zij elkaar wat te imponeren met allerlei weetjes, anekdoten en moppen. Je moet het maar doen! Al lopend, en dit die hele periode lang.

De auteur publiceerde reeds het fotoboek Brugge revisited (2018), een kijk op Brugge in tempore non suspecto, toen het kopje van het toerisme nog wél overliep, en Het zit wel snor (2020), een boek buiten categorie (een beetje zoals de auteur ervan): een verzameling grappige tekstjes, korte dialoogjes, schetsen en moppen, ironisch commentaar bij de talrijke foto’s en speldenprikjes voor de goede verstaander, een boek ook waar bibliothecarissen huiverig voor zijn omdat ze het nergens kunnen klasseren. Zoals gezegd, een boek ‘buiten categorie’, net als het boek eigenlijk dat u nu in handen heeft.

Auteurs

Luc Vanhaecke