De Gutmensch Scheurkalender 2021 Bekijk groter

De Gutmensch Scheurkalender 2021

9789491921766

Sold out

Met De Gutmensch scheurkalender 2021 willen de makers het maatschappelijke debat over asiel, migratie, vluchtelingen en extreemrechts een beetje bijsturen. De fatsoenlijke kant op.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze scheurkalender
Aantal pagina's 736p.

Meer informatie

Met De Gutmensch scheurkalender 2021 willen de makers het maatschappelijke debat over asiel, migratie, vluchtelingen en extreemrechts een beetje bijsturen. De fatsoenlijke kant op.

We kennen de argumenten van de luidruchtige tegenstanders: een ‘tsunami van nepvluchtelingen’ bedreigt onze verzorgingsstaat, we worden omgevolkt waar we bij staan en ze willen onze dochters in boerka’s proppen. Er is nauwelijks ruimte voor nuance of bespiegeling.

De kalender is voor de gewone burger die zich op verjaardagsfeestjes, op het werk, in de kroeg, in de klas laat overschreeuwen, of de discussie ingewikkeld vindt en niet zo gauw tegenargumenten paraat heeft. De kalender voorziet ze elke dag van feiten en contexten waarmee ze elk debat vol zelfvertrouwen aan kunnen.

Adriaan van Dis, Geert Mak, Sheila Sitalsing, Dolf Jansen, Micha Wertheim, Eddy van Wessel, Jan Banning, Nelleke Noordervliet, Kadir van Lohuizen, Joep Bertrams, Sinan Can, Kristien Hemmerechts, Lieve Joris en Jeroen van Merwijk maakten voor de scheurkalender unieke teksten, foto’s of tekeningen waarmee ze mensen die zich machteloos voelen over wat je als eenvoudige burger kunt doen tegen verrechtsing en populisme de hand reiken. Ze zijn slechts een greep uit de cabaretiers, schrijvers, kunstenaars, onderzoeksjournalisten, wetenschappers, dichters, activisten en cartoonisten die mensen in de kalender een hart onder de riem steken met zinnig advies, goede tegenargumenten, onthullende statistieken, of een goede grap, zodat de doelgroep er die dag weer tegenaan kan.

Ieder afzonderlijk kalenderblaadje is een feestje voor het hart én voor het oog, dankzij de eigenzinnige opmaak van Saskia Kunst en de speciaal voor de Gutmensch Scheurkalender gemaakte tekeningen van kunstenares Saskia Pfaeltzer.

Linda Polman, auteur van Niemand wil ze hebben. Europa en zijn vluchtelingen, is eindredacteur.

De Gutmensch Scheurkalender is een uitgave van Uitgeverij Jurgen Maas en Stichting Gutmensch www.gutmensch.org