Noodzakelijke gesprekken Bekijk groter

Noodzakelijke gesprekken

Reflecties op een nieuwe wereld

9789491921803

Verkrijgbaar

15 spraakmakende en persoonlijke interviews (via Zoom en Skype) over de grote vragen van deze tijd. Mounir Samuel distilleert met zijn gesprekspartners een nieuwe wereld voorbij het virus.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Terwijl de coronacrisis mensen aan huis kluisterde, voerde Mounir Samuel via Zoom en Skype lange gesprekken met de meest uiteenlopende mensen over hoe zij de coronacrisis ervaren en welke vragen deze bij henzelf en voor de samenleving heeft opgeroepen. Hierbij wordt geen ongemakkelijk thema of maatschappelijke uitdaging gemeden, of dit nu de klimaatcrisis, de Black Lives Matter-beweging, gendervraagstukken en seksuele identiteit, de zorg, het onderwijs, God, religie en vrijheid of de betekenis van het leven en de verwerking van verlies en dood betreft. Met een scherpe pen verbindt Mounir Samuel de vele losse inzichten en ideeën aan elkaar en destilleert met zijn gesprekspartners een nieuwe wereld voorbij het virus.

Gerelateerde titels

Auteurs

Mounir Samuel

Mounir Samuel (1989) is politicoloog, opiniemaker, journalist en auteur van tien boeken, waaronder Mozaïek van de revolutieLiefde is een rebelse vogel en God is groot. Hij studeerde politicologie en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit Leiden en aan de Universiteit van Californië – San Diego. Voor De Groene Amsterdammer onderzoekt Samuel maatschappelijke trends en sociale revoluties, hield hij als ‘islamwatcher’ een ramadandagboek bij en maakte hij prikkelende portretten in de reeks ‘Hervormingsfundamentalisten’.