Effectief project- en programmamanagement Bekijk groter

Effectief project- en programmamanagement

Handboek voor de aanpak van maatschappelijke opgaven

9789023255451

Verkrijgbaar

Dit boek helpt je om een effectieve aanpak te ontwikkelen én voorbereid te zijn op wat er in de praktijk nodig is om een maatschappelijk project of programma tot een succes te maken.

Meer details

23,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 188p.

Meer informatie

Maatschappelijke opgaven zijn in toenemende mate complex, dynamisch en alleen succesvol aan te pakken met de inzet van verschillende partijen en disciplines. Overheden en (semi-)publieke organisaties kiezen er daarom steeds vaker voor om opgaven aan te pakken met maatschappelijke projecten en programma's. Wat komt daar bij kijken? Hoe kun je deze projecten en programma's vormgeven en uitvoeren zodat ze in de praktijk succesvol zijn?

Dit boek biedt handvatten voor een effectieve aanpak van maatschappelijke projecten en programma's. Centraal staat daarbij wat in de praktijk werkt. Bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijke zorg, onderwijs, werkgelegenheid, wijkontwikkeling, energietransitie en ruimtelijke gebiedsontwikkeling. Je ontdekt antwoorden op vragen als:

  • Hoe pak ik maatschappelijke projecten en programma's in hoofdlijnen aan
  • Hoe zorg ik ervoor dat diverse partners een gemeenschappelijke visie delen?
  • Hoe zorg ik voor een heldere opdracht en commitment voor een gezamenlijke aanpak?
  • Hoe zorg ik ervoor dat iedereen de acties uitvoert die nodig zijn?
  • Hoe ga ik om met weerstand en tegenslag?
  • Hoe zorg ik voor heldere monitoring en bijsturing?
  • Hoe rond ik een project of programma toekomstgericht af?


Dit boek helpt je om een effectieve aanpak te ontwikkelen én voorbereid te zijn op wat er in de praktijk nodig is om een maatschappelijk project of programma tot een succes te maken. Professionals in opleiding en beginnende professionals kunnen op basis van dit handboek een vliegende start in hun carrière maken. Ervaren project- en programmamanagers zullen herkenning ervaren in het heldere overzicht van alle facetten van hun praktijk en inspiratie vinden in nieuwe inzichten en invalshoeken.

Florian Bekkers heeft jarenlange ervaring met de aanpak van maatschappelijke projecten, programma's en strategische opgaven als leidinggevende bij diverse overheidsorganisaties en als adviseur/partner van Vide Advies. In dit boek verbindt hij een schat aan praktijkervaring aan de meest recente inzichten op het gebied van effectief project- en programmamanagement.

Auteurs

Florian Bekkers