Linoleumkoorts Bekijk groter

Linoleumkoorts

Aantekeningen van een docent

9789491921704

Verkrijgbaar

Een verhelderende bundel columns en verhalen over taal en identiteit uit de spannendste omgeving die we kennen: het onderwijs.

Meer details

16,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

In Linoleumkoorts. Aantekeningen van een docent schrijft Asis Aynan over het leven op een hogeschool in een grote stad. Hij is getuige van de slag om de gebedsruimte, ziet de lippen van studentes net als de taal veranderden en verhaalt over nieuwe fenomenen, zoals de witte vlucht in de klas. Ook neemt hij de lezer via de schoolgangen mee naar de kantine, de Beverwijkse Bazaar en de literatuur.

Linoleumkoorts. Aantekeningen van een docent is het verslag van een schooljaar, een verhelderende bundel over taal en identiteit uit de spannendste omgeving die we kennen: het onderwijs.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Asis Aynan

Asis Aynan is schrijver en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij debuteerde in 2007 met de eigenzinnige herinneringsbundel Veldslag en andere herinneringen. Samen met Hassan Bahara schreef hij het verrassende Ik, Driss, over een gastarbeidersliefde. In 2014 verscheen zijn verhalenbundel Gebed zonder eind, waarover Geert Mak zei: ‘Fascinerende reisimpressies over Marokko, Europa en het leven. En wat kan die Amsterdamse Berber mooi schrijven: wild, geestig, erudiet, warm en zeldzaam eerlijk!’ Asis Aynan is de bedenker van de Berberbibliotheek en columnist van ZemZem.