Peperkoekpoep Bekijk groter

Peperkoekpoep

Verhalen voor het stimuleren van klankbewustzijn bij jonge kinderen

9789085601586

Verkrijgbaar

Een vrolijk prentenboek met korte verhalen opgebouwd uit woorden met één specifieke klank. Om het klankbewustzijn te stimuleren. Belangrijk bij het leren praten op jonge leeftijd en het leren lezen en schrijven op latere leeftijd. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2022, 2de druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

Lees je mee over de avonturen van Pim, Mo, Kaatje en Stijn?

Peperkoekpoep is het eerste boek uit een serie van drie. Het boek bevat korte verhalen, opgebouwd uit woorden met één specifieke klank. Deze verhalen bieden de mogelijkheid het klankbewustzijn te stimuleren. Dit is een belangrijke vaardigheid voor het leren praten op jonge leeftijd en het leren lezen en schrijven op latere leeftijd.

Peperkoekpoep is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar. En natuurlijk voor alle kinderen (en hun voorlezers) die van vrolijke prentenboeken houden.  Professionals zoals logopedisten en leerkrachten in het basisonderwijs kunnen Peperkoekpoep ook gebruiken in de dagelijkse praktijk. Gerelateerde titels

Auteurs

Margoke Nijssen

Margoke Nijssen studeerde logopedie en taal- en spraakpathologie en heeft zich gespecialiseerd in taalontwikkelingsstoornissen bij jonge kinderen. In haar werk als klinisch linguïst is zij onder andere betrokken bij de zorg voor peuters met een fonologische stoornis, waarbij het stimuleren van klankbewustzijn een belangrijk onderdeel van de behandeling vormt.


Iris Revers (ill.)

Iris Revers studeerde af als orthopedagoog en is werkzaam als pedagogisch begeleider op twee behandelgroepen voor peuters met een fonologische stoornis. Daarnaast maakt ze eigen werk en illustraties onder de naam PIETenKEES.