Eldar, Spreken en Zingen Bekijk groter

Eldar, Spreken en Zingen

9789023255994

Verkrijgbaar

Een logopedische klassieker geactualiseerd en aangevuld met nieuwe therapieën en bijbehorende oefeningen.

Meer details

37,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Spreken en Zingen verscheen in 1886 als het eerste Nederlandse leerboek over spreek- en zangtechnieken. A.M. Eldar, een pseudoniem voor Anna Fles, had zang gestudeerd en in haar werk hield zij zich vooral bezig met het scholen van de stem en uitspraak van zangers. Deze logopedische klassieker bestaat dus al meer dan 130 jaar en is nu opnieuw herzien.

Na de behandeling van de bouw en werking van de spraakorganen richt Eldar, Spreken en Zingen zich vooral op oefeningen voor de spreek- en zangstem en voor de articulatie van klinkers en medeklinkers. Uiteraard is er ook ruim aandacht voor de prosodie. In het afsluitende hoofdstuk reiken de auteurs oefenmateriaal aan dat gebruikt kan worden bij de opbouw van de oefeningen: van eenlettergrepige woorden beginnend met een klinker naar langer durende monologen.

De informatie in deze 49e druk is geactualiseerd en waar nodig aangevuld. Er zijn nieuwe therapieën toegevoegd met bijbehorende oefeningen. Ook is er een paragraaf over co-articulatie toegevoegd.

Door de toegankelijke uitleg en de nadruk op oefeningen is Eldar, Spreken en Zingen onmisbaar voor allen die hun stem en spraak willen scholen of verbeteren, die in een spreekberoep of als zanger (willen) functioneren en uiteraard ook voor logopedisten (in opleiding).

Auteurs

Marie-Christine Franken

Dr. Marie-Christine Franken is linguïst-logopedist en verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam.


Marieke M. Hakkesteegt

Dr. Marieke M. Hakkesteegt is logopedist en verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam.