Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen Bekijk groter

Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen

Verkrijgbaar

Dit boek (met cd-rom) biedt handvatten voor het geven van evidence based taaltherapie aan kinderen met taalontwikkelingsstoornissen.

Meer details

35,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2007, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 218p.
Extra met cd-rom

Meer informatie

Kinderen met taalontwikkelingsstoornissen krijgen al decennia lang veel wetenschappelijke aandacht. De behandeling van taalgestoorde kinderen door logopedisten gebeurde echter veelal intuïtief. Pas de laatste jaren is er meer wetenschappelijke belangstelling voor ontstaan. Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen sluit daarop aan en biedt handvatten voor het geven van evidence based taaltherapie.

Deze uitgave bestaat uit een boek en een cd-rom. De cd-rom bevat onder meer het computerprogramma Behandeldoelen taalontwikkelingsstoornissen. Dit maakt het de logopedist makkelijk om de behandeldoelen voor taaltherapie te bepalen en om deze vervolgens uit te werken tot een behandelplan voor elk individueel kind. Het programma is toegespitst op drie soorten doelen: taaldoelen, doelen voor communicatie en participatie, en doelen in relatie met onderliggende stoornissen. In het boek licht de auteur het gebruik van het computerprogramma toe en legt zij een theoretische verantwoording af voor de behandeldoelen die daarin gebruikt worden.

In het laatste deel van het boek worden behandelsuggesties gegeven voor kinderen met een taalniveau van 0 tot 6 jaar. Op de cd-rom zijn deze uitwerkt in de vorm van concrete thema's, scripts met afbeeldingen en liedjes, woordenlijsten, en een stappenplan voor taaltherapie met prentenboeken.

Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen stelt ervaren logopedisten en logopediestudenten in staat om op een eenvoudige manier een goed gefundeerd behandelplan te ontwikkelen.

Leen van den Dungen is verbonden aan de Academie voor Logopedie van de Hogeschool Utrecht. Verder werkten mee Ellen Burger, Trees Duipmans, Martina de Groot en Renate van der Kruit. Leen van den Dungen schreef eerder, samen met Margreet Verboog, Kinderen met taalontwikkelingsstoornissen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Leen van den Dungen

Leen van den Dungen was verbonden aan de Academie voor Logopedie van de Hogeschool Utrecht.