Terras 00 Bekijk groter

Terras 00

9789051880007

Verkrijgbaar

Halfjaarlijkse papieren editie van Terras, het online literair platform, die de website aanvult met eigen bijdragen.

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Perdu
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 124p.

Meer informatie

Terras is een online literair platform. Daarnaast is er een halfjaarlijkse papieren editie die de website aanvult met eigen bijdragen.

Terras wil de plek zijn waar geschreven wordt met kennis van zaken, vanuit een oprechte nieuwsgierigheid, met gevoel voor stijl en in de wetenschap dat een literaire verwoording een mededeling of mening meer inhoud verleent. En dat een literaire omgang met taal altijd extra inhoud en betekenis met zich meebrengt. Terras is niet toevallig een anagram van Raster. Terras wil recht doen aan de kwaliteit die Raster zijn gehele bestaan heeft gebracht, zonder de pretentie haar te overtroeven. Terras komt na Raster en biedt in die traditie een nieuwe literaire plek met een nieuw literair uitzicht.

Het nu beschikbare nulnummer richt zich vooral op (vertaalde) poëzie. Er zijn gedichten in vertaling van Russell Edson, Lars Gustafsson, Les Murray en Monika Rinck en nieuwe gedichten van Tonnus Oosterhoff en Jan Baeke. Verder is er nieuw proza van Pierre Michon en Richard Powers. En zijn er essays van Anneke Brassinga en Janneke Wesseling. De website die tegelijkertijd online gaat bevat onder andere film, poëzie, waaronder een gedicht van Carl Sandburg dat zich in weblinks vertakt en een essay van Pieter Hoexum.