Lees dat en herlees dat Bekijk groter

Lees dat en herlees dat

Een keuze uit het beschouwend werk van Rein Bloem

9789051880892

Verkrijgbaar

Een representatief beeld van het beschouwend werk van Rein Bloem (1932 2008), een veelzijdig, begeesterd en belezen dichter, filmmaker, vertaler en criticus.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Perdu
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Lees dat en herlees dat geeft een representatief beeld van het beschouwend werk van Rein Bloem (1932 2008). Deze veelzijdige, begeesterde en belezen dichter, filmmaker, vertaler en criticus schreef artikelen over veelal onontdekte oude en nieuwe poëzie en bracht op een originele manier verbanden aan tussen literatuur, film, muziek en beeldende kunst. De artikelen verschenen in bladen als De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, Yang, Parmentier, Skoop, de Revisor, Raster en Bzzlletin. Bloem maakte niet alleen oude en nieuwe Nederlandse dichters toegankelijk voor een groter publiek dankzij een speels academische benadering, maar bracht ook buitenlandse dichters (onder wie Pierre Reverdy, Ezra Pound, Wallace Stevens en James Joyce) onder de Nederlandse aandacht door deze te vertalen en van enthousiasmerende inleidingen te voorzien.

De in dit boek samengebrachte artikelen zijn geselecteerd door Lucas Hüsgen in overleg met Marijke Bloem-Köhler. Lucas Hüsgen schreef tevens de inleiding en Marijke Bloem het nawoord.