In het licht van de wereldliteratuur Bekijk groter

In het licht van de wereldliteratuur

Een humanistische bloemlezing

9789067283007

Verkrijgbaar

Een bloemlezing met 100 teksten als bron van bezinning en bezieling voor humanisten. Voor mensen, door mensen en voor een zinvol bestaan.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 188p.

Meer informatie

Humanisten krijgen soms te horen dat zij toch wel heel veel moeten missen, omdat zij nu eenmaal niet kunnen beschikken over een 'eigen boek'. Inderdaad, humanisten hebben geen bijbel, geen koran, geen enkel heilig boek. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat zij geen behoefte hebben aan teksten waardoor zij zich kunnen laten inspireren, zich verbonden kunnen voelen, richting kunnen vinden. Of aan teksten waaraan zij hun overtuigingen kunnen toetsen, waaraan zij inspiratie, troost of hoop kunnen ontlenen.

Maar gelukkig: zij hebben daarvoor de wereldliteratuur!

"Het menselijk bestaan is niet bij voorbaat zinloos of zinvol. Wij kunnen er wel zin aan geven. Een bloemlezing met 100 teksten als in dit boek kan daarbij dienen als bron van bezinning en bezieling. Voor mensen, door mensen. En voor een zinvol bestaan: humanistischer kan een boek moeilijk zijn!" - Rob Tielman, oud-voorzitter van het Humanistisch Verbond en het Humanistisch Historisch Centrum.

Auteurs

Wim Coster


Agnes Coomans


Bert Gasenbeek

Bert Gasenbeek (1953) is historicus aan de Universiteit voor Humanistiek, gespecialiseerd op het gebied van geschiedenis van het humanisme. Tevens is hij directeur van het Humanistisch Historisch Centrum. Hij publiceerde onder meer, met anderen: J.P. van Praag, vader van het moderne Nederlands humanisme; Rob Tielman, een begeesterd humanist; Multatuli, inspiratiebron voor vrijdenkers en humanisten.