Het Reynaertraadsel Bekijk groter

Het Reynaertraadsel

9789491738838

Verkrijgbaar

Een verrassend gelaagde interpretatie van de Reynaertfiguur door neerlandicus René Broens die Van den vos Reynaerde als sinds 2003 bestudeert en ook vertaalde.

Meer details

23,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 204p.

Meer informatie

Al vanaf het midden van de 19e eeuw buigen talloze knappe koppen zich over Van den vos Reynaerde, die parel uit ons literaire erfgoed, en toch zou Reynaert nog altijd een raadsel zijn? Op die intrigerende vraag geeft de doorgewinterde ‘vossenjager’ René Broens een antwoord in Het Reynaertraadsel.
Broens liet zich bij zijn speurtocht leiden door stelregels die hij distilleerde uit kritische bedenkingen van diverse andere Reynaertonderzoekers. Met als resultaat een verrassend gelaagde interpretatie van de Reynaertfiguur.
Neerlandicus René Broens bestudeert Van den vos Reynaerde al sinds 2003. In 2010 publiceerde hij samen met Marc Legendre de beeldroman Reynaert de vos.
In 2020 verscheen bij Voetnoot Reynaert de vos, een getrouwe vertaling van Van den vos Reynaerde, gevolgd door een beknopte weergave van zijn nieuwe duiding.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

René Broens


Persartikels

Streven (19/10/2022) - ‘Ik vind deze eigenzinnige interpretatie van Van den Vos Reynaerde boeiend. Ze houdt rekening met het reeds opgebouwde Reynaert-onderzoek en bouwt er kritisch op voort. (...) Ze is het product van een gedreven onderzoeker om de blijvende betekenis van dit schitterende dierenepos te redden.’ - lees de recensie van Guido Vanheeswijck