Tekstbestanden Bekijk groter

Tekstbestanden

9789079202058

Verkrijgbaar

Essaybundel met een eigenzinnige kijk op de literaire productie in Vlaanderen en Nederland.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij het balanseer
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 236p.

Meer informatie

Tekstbestanden biedt een eigenzinnige kijk op de literaire productie in Vlaanderen en Nederland. In deze essaybundel besteedt Sven Vitse aandacht aan zowel populaire en veelgeprezen boeken als aan auteurs die minder goed in de markt liggen, maar op een onnavolgbare wijze hun stempel hebben gedrukt op het proza in de Lage Landen.
Vitse leest zonder programmatische oogkleppen maar vanuit een grote sympathie voor het experimenterende proza, dat onverstoord de taal exploreert. In geëngageerde en heldere analyses blikt Vitse met verwondering terug op het fascinerende proza van Willy Roggeman en Daniël Robberechts, en volgt hij het grillige pad van Jacq Vogelaar en C.C. Krijgelmans. Daarnaast behandelt hij werk van niet minder avontuurlijke auteurs als Lucas Hüsgen, Pol Hoste, Huub Beurskens en Marie Kessels, en plaatst hij tegendraadse kanttekeningen bij romans van Stefan Brijs, Tom Lanoye, Erwin Mortier en Leon de Winter. Deze literaire essays worden ingeleid door beschouwingen over het postmodernisme en het tijdschrift Raster.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Sven Vitse

Sven Vitse (1981) is criticus, essayist en docent aan de Universiteit Utrecht. Hij is redactielid van het literaire tijdschrift DW B.