Leidinggeven zonder opsmuk Bekijk groter

Leidinggeven zonder opsmuk

Een dwarse kijk op leiders

9789088508998

Verkrijgbaar

Leiderschap zonder de mythen, zoveel mogelijk ontdaan van modieuze invloeden en teruggebracht tot eenvoudige principes, vanuit lessen die al oud zijn.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

‘Verbeeld je maar niks’, was een van de motto’s bij ons thuis. Maar er is niets mis met verbeelding; veel leidinggevenden zouden er wat meer van moeten hebben. Behalve als dat leidt tot de reactie: ‘Wat verbeeldt hij zich wel?’ Het wederkerend werkwoord ‘zich iets verbeelden’ past niet bij leidinggevenden. Dat is een belangrijke boodschap in Leidinggeven zonder opsmuk. Een pleidooi voor leiderschap, op alle niveaus, zonder poeha, eigendunk, intellectuele opgeblazenheid, jargon of wat dan ook. Maar wel met de broodnodige elegantie.

Leiderschap zonder de mythen waarmee leiders zelf kunnen leven of die hun omgeving tot leven brengt en in leven houdt. Zoveel mogelijk ontdaan van modieuze invloeden en teruggebracht tot eenvoudige principes, vanuit lessen die al oud zijn.

In Leidinggeven zonder opsmuk is veel aandacht voor dimensies in taalgebruik, inzet van de muzen en een gezonde kijk op hiërarchie. Het boek is gelardeerd met vele relativerende verhalen-met-een-moraal over leiders. En met citaten.

Leidinggeven zonder opsmuk, zonder schoonheidsmiddelen. ‘Vers uut ‘t vat’ zeggen ze in de streek waar ik opgroeide.

Auteurs

Willem de Vos

Willem de Vos (1958) ontdekte na zijn studie Godgeleerdheid, 12 jaar leraarschap en 6 jaar rectoraat/ directievoorzitterschap, pas toen hij overgestapt was naar de consultancy dat er boeiende en system(at)ische manieren zijn om je eigen gedrag, dat van anderen en van groepen te doorgronden. Voor zover gedrag doorgrondelijk is. In die tijd begon hij ook met het verzamelen, bewerken, vertalen en schrijven van korte verhalen met een moraal. Een aantal daarvan is in de verschillende hoofdstukken opgenomen, omdat verhalen vertellen wat je niet kunt uitleggen of relativeren wat te stellig beweerd is. 
Uitgeverij SWP bracht 11 boekjes met door hem bewerkte of geschreven verhalen uit. Na zestien jaar als senior-adviseur (trainer, coach, interimmanager, marktgroepmanager, partner) te hebben gewerkt, stapte hij weer in een reguliere baan, als rector-bestuurder van het Christelijk Lyceum Veenendaal. In zijn werk bewijzen zowel deze verhalen als de analyse van gedrag en patronen hem steeds een dienst.