Leidinggeven zonder opsmuk Bekijk groter

Leidinggeven zonder opsmuk

Een dwarse kijk op leiders

9789088508998

Verkrijgbaar

Leiderschap zonder de mythen, zoveel mogelijk ontdaan van modieuze invloeden en teruggebracht tot eenvoudige principes, vanuit lessen die al oud zijn.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's184p.

Meer informatie

‘Verbeeld je maar niks’, was een van de motto’s bij ons thuis. Maar er is niets mis met verbeelding; veel leidinggevenden zouden er wat meer van moeten hebben. Behalve als dat leidt tot de reactie: ‘Wat verbeeldt hij zich wel?’ Het wederkerend werkwoord ‘zich iets verbeelden’ past niet bij leidinggevenden. Dat is een belangrijke boodschap in Leidinggeven zonder opsmuk. Een pleidooi voor leiderschap, op alle niveaus, zonder poeha, eigendunk, intellectuele opgeblazenheid, jargon of wat dan ook. Maar wel met de broodnodige elegantie.

Leiderschap zonder de mythen waarmee leiders zelf kunnen leven of die hun omgeving tot leven brengt en in leven houdt. Zoveel mogelijk ontdaan van modieuze invloeden en teruggebracht tot eenvoudige principes, vanuit lessen die al oud zijn.

In Leidinggeven zonder opsmuk is veel aandacht voor dimensies in taalgebruik, inzet van de muzen en een gezonde kijk op hiërarchie. Het boek is gelardeerd met vele relativerende verhalen-met-een-moraal over leiders. En met citaten.

Leidinggeven zonder opsmuk, zonder schoonheidsmiddelen. ‘Vers uut ‘t vat’ zeggen ze in de streek waar ik opgroeide.

Auteurs

Willem de Vos

Willem de Vos werkt als rector-bestuurder in het voortgezet onderwijs. Daarvoor was hij jarenlang senior-adviseur in de publieke sector. Vanuit zijn achtergrond als theoloog is hij gegrepen door de wijsheid van verhalen met een moraal van altijd en overal.