Begin er maar aan Bekijk groter

Begin er maar aan

Ontdek en ontwikkel je kracht als leidinggevende

9789079410040

Verkrijgbaar

Dit boek maakt je wegwijs in de complexiteit van leiderschap. Een houvast voor beginners en een herbronning voor gevorderden.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Conota
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Leidinggeven bestaat in vele gedaanten en op vele niveaus. Steeds word je daarbij als leidinggevende uitgedaagd om beslissingen te nemen. Beslissingen met betrekking tot de organisatie waarvoor je werkt, omtrent je medewerkers, en ook omtrent je eigen wensen en verwachtingen. Dit boek maakt je wegwijs in de complexiteit van leiderschap. Het doet je nadenken over wat leidinggeven betekent en zet je aan om in actie te komen.

Het geeft je inspiratie rond:
· het motiveren van je medewerkers
· het hanteren van weerstand
· het begeleiden van veranderingsprocessen
· het uitbouwen van een zowel voor de cliënten als voor de medewerkers aantrekkelijke organisatie
· het werken aan een cultuur van openheid, engagement en creativiteit
· het voldoening ervaren in je leiderschap
· het zorg opnemen voor jezelf.

Het boek biedt een houvast voor beginners en een herbronning voor gevorderden.

Het reikt ideeën aan die uitnodigen om op ontdekking te gaan rond wat leiderschap voor jou betekent en hoe jij je kracht kunt ontwikkelen in soepel samenspel met je organisatie en je medewerkers. De vele erin opgenomen getuigenissen maken de theorie levendig en tonen aan hoe je er in de praktijk kunt mee werken.
Met dit boek als inspiratie wordt leidinggeven uitdagend en boeiend.

Auteurs

An Goeminne

An Goeminne heeft meer dan 20 jaar ervaring in het trainen en coachen van leidinggevenden. Ze is gefascineerd door ontwikkelings- en veranderingsprocessen van individuen, teams en organisaties. Na haar studie maatschappelijk werk volgde ze nog tal van opleidingen, onder andere in systeemdenken, neuro-linguistisch programmeren, creatieve agogiek, psychogenese, voice dialogue,... Zij was van 1990 tot 1999 trainer en consult bij De Karoedik. Sinds 2000 werkt ze als opleider en supervisor in VSPW-Balans in het domein leiderschap management coaching. Daarnaast is ze ook nog trainer en coach op zelfstandige basis.