De verborgen dimensie van leiderschap Bekijk groter

De verborgen dimensie van leiderschap

Evolutie van macht naar kracht

9789462720831

Verkrijgbaar

Volg met dit boek het pad van de zachtmoedige krijger, een methode geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. Kom tot heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking.

Meer details

34,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2017
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's256p.

Meer informatie

Je kunt wel zeggen dat er momenteel een revolutie gaande is in organisatieland. De grenzen zijn voor veel mensen bereikt. Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid, meetbaarheid en targets heeft geholpen maar is op veel plekken doorgeschoten. Steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart. Maar daarmee zijn we er nog niet.

Samenwerken van lichaam en geest
Er is meer nodig om als leider en als mens je potentieel volledig te benutten. Dat bereik je door lichaam en geest te laten samenwerken. Recent onderzoek uit de neurowetenschappen en de psychologie laat zien dat hoe we zitten en staan onze manier van denken, voelen en spreken beïnvloedt. Als het lichaam zo'n invloed heeft op hoe we functioneren, kunnen we het ook bewust inzetten om meer te bereiken met meer gemak.

Oefen en functioneer beter
In De verborgen dimensie van leiderschap volg je het pad van de zachtmoedige krijger. Deze methode is geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. De praktische en krachtige oefeningen stemmen lichaam en geest op elkaar af en helpen je optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je in het hier en nu binnen enkele seconden kunt herstellen van stress naar flow.

Met als resultaat
Het effect? Heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Een leider die bereid is dit pad te volgen straalt kracht, verbinding en helderheid uit. Met als resultaat: meer zingeving, verfrissende besluitvormingsprocessen, minder management en meer ruimte voor werken vanuit je kracht.

Inclusief online ondersteuning.

‘Wie een leider wil zijn en zeker wie als leider wil dienen, moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Dit boek bevat tal van bruikbare suggesties om je volledige potentie te ontwikkelen en gebruiken.’ - Herman Wijffels, Nederlands Econoom, Hoogleraar Duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan Universiteit Utrecht

‘Een waardevolle reis beschrijft Anouk hier. Zij geeft blijk van een grondig inzicht in fundamentele aikidoprincipes, onderbouwt haar inzichten grondig, maakt het praktisch en vergeet daarbij het allerbelangrijkste niet: na het behalen van ’de top’ ook weer afdalen. Anders verwoord: wat je voor jezelf leert ook weer terug geven aan de wereld. Dat is voor mij leadership embodiment.’ - Peter Hoogeveen, Business Aikido specialist Kiworkx

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Anouk Brack

Anouk Brack geeft training en coaching in leiderschapsontwikkeling in binnen- en buitenland, online en offline. Ze is als eerste in Nederland volledig gecertificeerd in Leadership Embodiment. Zij richtte een stichting op voor integraal leiderschap voor duurzaamheid, en is mede-oprichter van The Centre for Embodied Wisdom. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. transpersoonlijke psychologie, biologie en boeddhisme.