Als leidinggeven in het onderwijs je vak is Bekijk groter

Als leidinggeven in het onderwijs je vak is

9789058716903

Verkrijgbaar

De bestseller Als managen uw vak is bewerkt voor het onderwijs. Basisvaardigheden leidinggeven speciaal voor het onderwijs. Prettig leesbaar, laagdrempelig en praktisch standaardwerk.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 232p.
jaar2012
UitgeverijThema

Meer informatie

Visie vormen, samenwerken, motiveren, plannen en ook nog eens zelf op de hoogte blijven en bijleren... De moderne leidinggevende in het onderwijs moet een alleskunner zijn. Hoe je dat op een efficiënte manier doet, laten Van den Dungen, Dirkx en Van Rossum zien in Als leidinggeven in het onderwijs je vak is.

Met speciaal op het onderwijs afgestemde adviezen, praktijkvoorbeelden en overzichtelijke modellen komen de belangrijkste managementvaardigheden aan de orde. Natuurlijk is er ruimte voor theoretische achtergronden, maar die worden gepresenteerd in beknopte kaders, want de praktijk van de leidinggevende staat immers voorop.

Met dit boek willen de auteurs vooral ook bijdragen aan jouw eigen ontwikkeling. Het is belangrijk af en toe stil te staan bij je sterke en minder sterke kanten en na te denken over vragen als: Waar ben ik goed in als leidinggevende? Wat is op mijn school het hardste nodig? Past dat bij mij? Hoe zorg ik zelf of via anderen dat dingen verbeteren? Dit boek helpt je deze vragen te beantwoorden en geeft je een stevige en professionele steun in je rug bij je ontwikkeling als leidinggevende.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Anton van den Dungen

Anton van den Dungen studeerde sociale en organisatiepsychologie. Hij was docent en opleidingscoördinator in het hoger onderwijs en werkte als adviseur/trainer bij Schouten & Nelissen.


Coen Dirkx

Coen Dirkx is politicoloog en gespecialiseerd in (marketing)communicatie in professioneel dienstverlenende organisaties. Momenteel werkt hij als hoofd publiciteit en marketing bij O.T. Opera & Theater O.T. in Rotterdam.


Brigit van Rossum

Brigit van Rossum is integraal directeur in het primair onderwijs. Daarnaast is zij opgeleid tot allround coach en gecertificeerd managementdrives partner. Door haar werk als P&O-er voor een onderwijsstichting heeft ze een brede kijk op de onderwijsorganisatie. Als geen ander weet zij haar vaardigheden in te zetten om (aanstaande) leidinggevenden en hun teams zich ten volle te laten ontwikkelen.