Hoe zal ik het zeggen? Bekijk groter

Hoe zal ik het zeggen?

Lastige gesprekken voeren op het werk

9789058716767

Verkrijgbaar

Must have voor iedere leidinggevende die slecht nieuws goed wil brengen. Een combinatie van gesprekstechnieken en inzichten in de achterliggende emoties.

Meer details

17,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2012
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's104p.

Meer informatie

Dit boek over slechtnieuwsgesprekken heeft door de crisis aan kracht gewonnen. De huidige economisch zware tijd dwingt leidinggevenden tot bezuinigingen, ontslag of in ieder geval stevige reorganisaties. Dus is het geven van slecht nieuws of het voeren van lastige voortgangs- en beoordelingsgesprekken een nog serieuzere zaak geworden dan het al was.

Maar vaak zien we op tegen het vertellen van slecht nieuws. Er komen altijd emoties los: schuldgevoel, medelijden of lang ingehouden ergernis. Beide partijen voelen zich na afloop van zo'n gesprek vaak ontdaan, onbegrepen, onbevredigd. Met Hoe zal ik het zeggen? leer je je emoties beter te hanteren. Zo kun je je beter concentreren op hoe je de boodschap overbrengt en wat dat met de ander doet.

In Hoe zal ik het zeggen? zijn de formele gesprekstechnieken nauw verweven met de inzichten in achterliggende emoties en gedachtes die het gesprek zo ernstig kunnen ondermijnen. Dat maakt dit boek tot een absolute must have voor iedere leidinggevende die slecht nieuws goed wil brengen. Dat is waar de ander recht op heeft, ongeacht zijn of haar gedrag of staat van dienst.

Auteurs

Berend Schilder

Berend Schilder is gevormd door zijn werk als politieverslaggever in Rotterdam. Hij is dus zeer vertrouwd met het brengen van slecht nieuws. Na zijn tijd in de krantenwereld voerde hij talloze communicatieopdrachten uit, met name op het gebied van management. Voor het schrijven van Hoe zal ik het zeggen? nam hij vele interviews af bij trainers, coaches en psychologen.