De groene horizon Bekijk groter

De groene horizon

Vijftig jaar bouwen aan het landschap van de Flevopolder

9789068687668

Verkrijgbaar

Een rijk geïllustreerde boek over de aanleg- en ontwikkelingsgeschiedenis van het Flevolandse groen. Een verhaal van maakbaarheid en onvoorspelbaarheid, van visie en aanpassingsvermogen.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 192p.
Extra 23 x 28 cm - 150 illustraties in kleur

Meer informatie

Honderd jaar geleden kwam de Zuiderzeewet tot stand en daarmee werd de start gegeven voor de drooglegging van de IJsselmeerpolders. De Flevopolder, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, maakt deel uit van dit heroïsche Zuiderzeeproject. Nu ligt er op de voormalige zeebodem een volgroeid landschap. De bomen en de bossen staan erbij alsof ze er altijd al geweest zijn. Het landschap is volop in gebruik bij bewoners en recreanten en biedt ruimte voor zowel rust als vertier. Het water van de Zuiderzee heeft definitief plaatsgemaakt voor de groene horizon van de polder. Een landschap dat kwetsbaar is, want het is voor een groot deel in één tijdsperiode aangelegd.

Biedt dit voldoende houvast om in te spelen op de opgaven van nu en de verlangens voor de toekomst? Dit rijk geïllustreerde boek over de aanleg- en ontwikkelingsgeschiedenis van het Flevolandse groen, is een verhaal van steeds veranderende idealen, van een werkelijkheid die soms weerbarstiger was dan verwacht, een verhaal van maakbaarheid en onvoorspelbaarheid, van visie en aanpassingsvermogen.

Uitgave in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Provincie Flevoland.

Auteurs

Harma Horlings


Anita Blom