Architectuur en Landschap Bekijk groter

Architectuur en Landschap

Het ontwerpexperiment van de klassieke Europese tuinen en landschappen

9789068683516

Verkrijgbaar

49,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThoth
Jaar van uitgave2003
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's400p.
Extra23 x 27 cm - 400 kleurenillustraties

Meer informatie

Architectuur en Landschap is een innovatieve analyse van het ontwerpproces van de historische tuinen en villa-landschappen van Europa. Het behandelt meer dan dertig voorbeelden, achtereenvolgens de klassieke tableaus van de Italiaanse renaissance-villa's, de geometrische composities van de Franse baroktuinen en de panoramische composities van de Engelse landschapstuinen. Luchtfoto's, analysetekeningen en axonometrische modellen leggen het subtiele onderhandelingsproces tussen architectuur en landschap bloot, waardoor wij het complexe verband tussen de plek en het programma beter kunnen begrijpen.

Architectuur en Landschap onderzoekt niet alleen wat de architectuur met het landschap doet, maar ook, en dat is nog belangrijker, wat het landschap met de architectuur doet. In het samengaan van deze twee ligt het vertrekpunt voor een eigenzinnige ontwerpcultuur.

In samenwerking met de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft

Auteurs

Clemens Steenbergen

Clemens Steenbergen is landschapsarchitect en sinds 1993 hoogleraar in de landschaps-architectuur aan de Faculteit der Bouwkunde van de TU Delft.


Wouter Reh

Wouter Reh is eveneens landschapsarchitect en sinds 1994 universitair hoofddocent aan de Faculteit der Bouwkunde van de TU Delft.