Tekens van het onzichtbare Bekijk groter

Tekens van het onzichtbare

Essays over kunst en mystiek

9789463402958

Verkrijgbaar

Essays met veelzijdige overdenkingen over de mystieke dimensie van de kunst. De belichaming van een nieuw paradigma in de kunstfilosofie waarin de systematische verbinding tussen kunst en mystiek centraal staat.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

In Tekens van het onzichtbare dringt kunstfilosoof Antoon Van den Braembussche dieper door in de mystieke dimensie van de kunst. In essays over Rumi, Paul Klee, Anish Kapoor en Paul Celan biedt hij veelzijdige overdenkingen over het onuitsprekelijke in de kunst. Daarin doorbreekt hij meer dan ooit de geijkte grenzen tussen kunst en mystiek, traditie en vernieuwing, religie en atheïsme, tussen westerse en oosterse filosofie.

In een tijdperk waarin het seculiere de bovenhand heeft genomen, blijkt de kunst meer dan ooit te beantwoorden aan de innerlijke noodzaak van een diepere, existentiële en spirituele verkenning. Dat maakt Tekens van het onzichtbare een uiterst actueel boek. Het belichaamt tevens een nieuw paradigma in de kunstfilosofie, waarin de systematische verbinding tussen kunst en mystiek centraal staat.

Gerelateerde titels

Auteurs

Antoon Van den Braembussche

Antoon Van den Braembussche is kunst- en cultuurfilosoof. Hij doceerde onder andere aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en aan de Vrije Universiteit te Brussel. Van zijn standaardwerk Denken over kunst. Een inleiding in de kunstfilosofie zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht.