Reflecties Bekijk groter

Reflecties

25 kunstwerken 24 filosofen

9789460362255

Verkrijgbaar

Inleiding in de esthetica in 25 beknopte hoofdstukken met telkens een concreet kunstwerk als uitgangspunt.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 208p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Onno Zijlstra en Wendy Janssen laten zich in deze inleiding in de esthetica inspireren door de beeldende kunst. In tegenstelling tot in andere inleidingen is hier telkens een concreet kunstwerk het uitgangspunt. 

In vijfentwintig beknopte hoofdstukken laten de auteurs vanuit hun fascinatie voor een kunstwerk een filosoof meedenken over de betekenis van het werk. Op die manier krijgt de lezer ook toegang tot ideeën uit de esthetica. Beeld en filosofie leggen elkaar uit. 

Het is verrassend om te zien hoe een kunstwerk een relatie aangaat met een theorie en andersom. De reflecties zetten aan tot een open blik: een tweede naïviteit, een naïviteit na reflectie.

Kunstwerk cover: Eli Content

Auteurs

Onno Zijlstra

Onno Klaas Zijlstra (14 januari 1949) is een Nederlandse filosoof.
Zijlstra promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een proefschrift over de filosofie en cultuurkritiek van de Spaanse filosoof José Ortega y Gasset.
Onno Zijlstra doceerde filosofie aan de Vrije Universiteit, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en de Protestantse Theologische Universiteit. Hij geeft lezingen en cursussen op het terrein van filosofie en esthetica en is lid van de Redactieraad Kierkegaard Werken.


Wendy Janssen

Wendy Janssen is docent filosofie aan ArtEZ en beeldend kunstenaar.