Kwetsbaarheid Bekijk groter

Kwetsbaarheid

Over raken en geraakt worden

9789493246096

Verkrijgbaar

Inspirerende en intieme longread over kwetsbaarheid, de ambiguïteit van safe spaces en de vaardigheden die we verwerven door esthetische ervaringen.
Een pleidooi voor openheid en mededogen, over het potentieel van kunst om ons te helpen ons open te stellen.

Meer details

7,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Valiz
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

In een competitief bestaan verbergen we onze zwakke plekken. Evaluatiedrift en de voortdurende dwang tot innoveren duwen mensen steeds verder weg in een bolster. Hoe dan ook gaan we allen als knoeiers door het leven, vindt Marlies De Munck. Ze roept daarom op tot openheid en mededogen. Want dat bolsteren hindert je om te raken. En om geraakt te worden. Pascal Gielen houdt een warm pleidooi voor een esthetische kunde: het vermogen via al onze zintuigen een rammelende en fragiele werkelijkheid toch als een samenhangend geheel te ervaren. Dat is de potentie van kunst en cultuur: om ons te verzoenen met een chaotisch en kwetsbaar leven.

Prachtig geïllustreerd met een serie tekeningen speciaal voor deze uitgave gemaakt door Lotte Schröder

Auteurs

Marlies De Munck

Marlies De Munck is cultuurfilosofe. Ze is als docent verbonden aan het Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen en aan het KASK & Conservatorium in Gent. Als lid van het Culture Commons Quest Office (CCQO) aan het Antwerp Research Institute For the Arts (ARIA) doet ze onderzoek naar de gezondheid van cultuur.


Pascal Gielen

Pascal Gielen is cultuursocioloog, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) van de Universiteit Antwerpen. Hij leidt er de onderzoeksgroep Culture Commons Quest Office (CCQO). Zijn onderzoek focust op de politieke en sociale context van creatieve arbeid.