De kleine geschiedenis van de moderne kunst Bekijk groter

De kleine geschiedenis van de moderne kunst

9789068688054

Verkrijgbaar

Een nieuwe en innovatieve introductie in de wereld van de moderne kunst aan de hand van vijftig topwerken. Toegankelijk, beknopt en rijk geïllustreerd.

Meer details

16,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.
Extra 150 illustraties in kleur

Meer informatie

  • Nieuwe, innovatieve inleiding in de moderne kunstgeschiedenis
  • Gaat in op 50 belangrijke kunstwerken, van het begin van het modernisme tot de kunst van nu
  • Verklaart op toegankelijke en beknopte wijze de belangrijkste en invloedrijkste concepten in de moderne kunst
  • Geeft studenten en geïnteresseerden inzicht in hoe, waarom en wanneer moderne kunst veranderde

De kleine geschiedenis van de moderne kunst is een nieuwe en innovatieve introductie in de wereld van de moderne kunst. Het boek is helder opgebouwd en stelt de lezer voor aan vijftig topwerken, van de eerste uitingen van het modernisme tot de kunst van vandaag.

Deze introductie is toegankelijk, beknopt en rijk geïllustreerd en verklaart het hoe en waarom van de opkomst van de moderne kunst: wie kwam met vernieuwingen, waar en wanneer, en wat hielden die in? De moderne kunst heeft tal van iconische beelden opgeleverd; die worden belicht met uitleg van de verschillende technieken die zijn gebruikt om ze te maken.

De auteur weet zonder incrowd-jargon een grondig inzicht te geven in de moderne kunst vanaf het eind van de negentiende eeuw tot in onze tijd, zodat je er meer van kunt genieten.

Auteurs

Susie Hodge

Susie Hodge is kunsthistoricus, historicus en beeldend kunstenaar. Ze schreef tal van populaire boeken, waaronder 50 Art Ideas, How to Survive Modern Art en Why Your Five Year Old Could Not Have Done That: Modern Art Explained.