Elastic Graphics Bekijk groter

Elastic Graphics

9789491738265

Verkrijgbaar

Tweedelige monografie over het oeuvre van grafisch vormgever Henrik Barends.

Meer details

150,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 1.111p.
Extra 2 delen ingesealed tot 1 geheel

Meer informatie

Deze omvangrijke tweedelige monografie [1.111 pagina's] over het oeuvre van grafisch vormgever Henrik Brarends [Amsterdam, 1945] bevat een chronologische selectie van zijn werk vanaf zijn eerste ontwerp uit 1961 tot zijn meest recente werk. Elastic Graphics bevat gerealiseerde ontwerpen [waaronder boekomslagen, boeken, affiches, logo's, 3D-tentoonstellingsontwerpen], schetsen, foto's, kritieken, kwesties en commentaren van collega's, opdrachtgevers en kunstenaars.

In 1970 startte Henrik Barends in Amsterdam zijn eigen ontwerpstudio; sinds zijn verhuizing naar Antwerpen in 1997 werkt hij samen met partner Anneke Pijnappel onder de naam Barends & Pijnappel.
In 2012 is het ontwerparchief van Barends & Pijnappel overgedragen aan de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

De monografie bestaat uit twee delen, die zijn ingeseald tot één geheel.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Henrik Barends


Anneke Pijnappel


Van dezelfde auteur:

Eric Min

Eric Min studeerde wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt sinds 1989 voor de cultuurredactie van de krant De Morgen en schrijft ook voor rekto:verso, Staalkaart en Passage. Eerder publiceerde hij succesvolle biografieën van James Ensor en Rik Wouters.