Elastic Graphics Bekijk groter

Elastic Graphics

9789491738265

Verkrijgbaar

Tweedelige monografie over het oeuvre van grafisch vormgever Henrik Barends.

Meer details

150,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 1.111p.
Extra 2 delen ingesealed tot 1 geheel

Meer informatie

Deze omvangrijke tweedelige monografie [1.111 pagina's] over het oeuvre van grafisch vormgever Henrik Brarends [Amsterdam, 1945] bevat een chronologische selectie van zijn werk vanaf zijn eerste ontwerp uit 1961 tot zijn meest recente werk. Elastic Graphics bevat gerealiseerde ontwerpen [waaronder boekomslagen, boeken, affiches, logo's, 3D-tentoonstellingsontwerpen], schetsen, foto's, kritieken, kwesties en commentaren van collega's, opdrachtgevers en kunstenaars.

In 1970 startte Henrik Barends in Amsterdam zijn eigen ontwerpstudio; sinds zijn verhuizing naar Antwerpen in 1997 werkt hij samen met partner Anneke Pijnappel onder de naam Barends & Pijnappel.
In 2012 is het ontwerparchief van Barends & Pijnappel overgedragen aan de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

De monografie bestaat uit twee delen, die zijn ingeseald tot één geheel.

Auteurs

Henrik Barends


Anneke Pijnappel


Van dezelfde auteur:

Eric Min

Eric Min studeerde wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt sinds 1989 voor de cultuurredactie van de krant De Morgen en schrijft ook voor rekto:verso, Staalkaart en Passage. Eerder publiceerde hij succesvolle biografieën van James Ensor en Rik Wouters.