Vol vertrouwen Bekijk groter

Vol vertrouwen

Werken met dreumesen en peuters - Geïnspireerd op de visie van Emmi Pikler

9789085601234

Verkrijgbaar

Maak kennis met het inspirerende gedachtegoed van de Hongaarse kinderarts en pedagoog Emmi Pikler. Dit boek biedt een combinatie van praktische theorie met voorbeelden, inspirerende foto's en nuttige tips.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

In Vol Vertrouwen maak je kennis met het inspirerende gedachtegoed van de Hongaarse kinderarts en pedagoog Emmi Pikler. De Piklervisie gaat uit van een respectvolle, persoonlijke benadering van ieder kind. Daarnaast is er respect voor de ‘eigen tijd’ van jonge kinderen, waarin ze vrij kunnen spelen en zelfstandig ontdekken in een uitnodigend voorbereide omgeving. De kracht van dit boek schuilt in de combinatie van praktische theorie met concrete voorbeelden, inspirerende foto’s en nuttige tips. Vanuit vijf herkenbare thema’s maak je stap voor stap kennis met de Piklervisie. Ieder thema sluit af met een serie verwerkingsopdrachten.

De auteurs richten zich met Vol Vertrouwen op pedagogisch medewerkers in de kinderopvang die werken met jonge kinderen (1-4 jaar), maar ook ouders, gastouders en grootouders van een dreumes of peuter kunnen inspiratie opdoen. Jantine Peters en Jeanine Mulder zijn beiden Piklerpedagoog en hebben jarenlange praktijkervaring in de kinderopvang. Zij hebben tevens de gelijknamige training ‘Vol Vertrouwen’ ontwikkeld.

"De auteurs hebben in dit boek de Piklervisie op een verrassende en begrijpelijke manier uitgewerkt voor kinderen van 1-4 jaar, niet alleen over het waaróm, maar vooral ook over het hóe van de Piklervisie. Dit boek biedt handvatten, die jouw werk als pedagogisch medewerker prettig en zinvol maken en het leven voor kinderen overzichtelijk en plezierig." - Sjoukje Borbély-van der Spek, klinisch kinderpsycholoog en orthopedagoog (van 1969-1982 werkzaam in het kindertehuis van Emmi Pikler)

Gerelateerde titels

Auteurs

Jantine Peters

Jantine Peters (1962) studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waar ze in 1986 afstudeerde als orthopedagoog. Ze was van 1985-2015 werkzaam als pedagoog, leidinggevende, trainer en (beeld)coach bij en voor diverse organisaties in de kinderopvang. Ook gaf ze training en scholing aan ouders, binnen het onderwijs en de kraamzorg. Jantine is erkend Gordon-trainer, Video Interactie Begeleider, Mindfulness-trainer en Pikler-pedagoog. Sinds 2015 heeft ze een eigen Inspiratiebureau en is ze – behalve als pedagogisch trainer en coach - ook actief als mindfulness- en compassietrainer vanuit haar eigen cursusruimte op de natuurboerderij waar ze samen met haar man woont en werkt. Jantine is moeder van drie volwassen kinderen.

Meer informatie over de auteur en haar activiteiten: www.aandachtgeeftjekracht.nl


Jeanine Mulder

Jeanine Mulder is pedagoog en is, naast het leiding geven aan haar eigen kinderopvangorganisatie, ook werkzaam als IKK Pikler Babytrainer en -coach. Haar kinderopvang Duimelot in Zenderen is op aanvraag te bezoeken voor een observatie met aanvullende informatie over de visie van Emmi Pikler.
Jeanine biedt een begeleide groep ‘SpeelRuimte’ voor ouder en kind aan. Daarnaast biedt ze aan aanstaande en jonge ouders ouderavonden en opvoedingsondersteuning.
Jeanine heeft de opleiding Pedagogisch Coach in Utrecht en Pedagogiek in Nijmegen gedaan. Momenteel is ze bezig met een Master Pedagogiek, in Zwolle, waarin ze onderzoek doet naar Pikler en VVE.