Sensitief communiceren in de kinderopvang Bekijk groter

Sensitief communiceren in de kinderopvang

Versterk de pedagogische kwaliteit met de Gordonmethode

9789088509513

Verkrijgbaar

Maak kennis met de diverse communicatievaardigheden uit de Gordon®methode om sensitief-responsief om te gaan met kinderen in de kinderopvang en verhoog zo de pedagogische kwaliteit.

Meer details

21,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Wat goede, verantwoorde kinderopvang is staat duidelijk omschreven in de wet. Maar hoe doe je dat nou precies? Hoe zorg je voor hoge pedagogische kwaliteit op de groep? De Gordonmethode geeft hier een  uniek en praktisch antwoord op. De methode helpt pedagogisch medewerkers een evenwichtige relatie met de kinderen op te bouwen. De communicatievaardigheden uit de methode geven onder andere handen en voeten aan hoe je sensitief-responsief met de kinderen om kunt gaan, hoe je de autonomie van kinderen kunt ondersteunen en hoe je conflicten tussen kinderen kunt coachen.

In dit boek maak je kennis met de diverse communicatievaardigheden uit de Gordon®methode, zoals actief luisteren, ik-boodschappen, overschakelen en de overlegmethode. Sensitief communiceren in de kinderopvang is een geheel vernieuwde uitgave van In Balans. Toegevoegd is informatie over hoe de Gordon®vaardigheden samenhangen met de doelen en de interactievaardigheden uit de wet kinderopvang. Verder zijn de resultaten van divers wetenschappelijk onderzoek opgenomen. Ook is het boek uitgebreid met twee extra hoofdstukken. 

Het is bestemd voor pedagogisch medewerkers en managers, werkzaam in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, voorschool, buitenschoolse opvang en gastouderbureaus.

Gerelateerde titels

Auteurs

Saskia Henderson