Een dag in de babygroep Bekijk groter

Een dag in de babygroep

Geïnspireerd op de visie van Emmi Pikler

9789088508707

Verkrijgbaar

Volg de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen (5 tot 23 maanden) in een kinderdagverblijf dat zich heeft laten inspireren door het werk van de Hongaarse kinderarts en pedagoge Emmi Pikler.

Meer details

34,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Via Hannah’s ogen en oren kijk en luister je als lezer een dag mee in de babygroep van een kinderdagverblijf dat zich heeft laten inspireren door het werk van de Hongaarse kinderarts en pedagoge Emmi Pikler. Stagiaire Hannah, een door de auteur verzonnen personage, observeert de groep de hele dag en noteert wat ze ziet en hoort.

Door een gedetailleerde en levendige beschrijving van verzorgings- en spelmomenten maak je kennis met acht kinderen in de leeftijd van 5 tot 23 maanden. Je volgt hen in hun ontwikkeling op motorisch, cognitief en sociaal gebied. Door de dag heen leer je de kinderen beter kennen en leef je mee met hun ontdekkingen, belevenissen en emoties. Hannah’s verhaal beschrijft tevens de persoonlijke manier waarop de pedagogisch medewerkers met de kinderen en hun ouders omgaan. Begrippen als autonomie, interactie, hechting, zelfregulatie, socialisatie, gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgen zo op een creatieve manier een praktische invulling.
Het verhaal wordt afgewisseld met korte informatieve teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen en verrassende opdrachten waarmee de lezer direct aan de slag kan.

Het tweede deel van Een dag in de babygroep is meer theoretisch. In dit gedeelte worden thema’s, zoals wennen, het verloop van de zelfstandige spel- en bewegingsontwikkeling en samenwerking tijdens de verzorging, uitgebreid beschreven en inzichtelijk gemaakt door aantrekkelijke illustraties.

Met dit originele (studie)boek hoopt Hedie Meyling iedereen die met de ontwikkeling van jonge kinderen te maken heeft, van beleidsmakers tot ouders, te inspireren om respectvol met kinderen en zichzelf om te gaan.

Auteurs

Hedie Meyling

Als jonge moeder werd Hedie Meyling geraakt door Emmi Piklers kindbeeld, waarin vertrouwen en respect centraal staan. Haar carrière als actrice en Feldenkraisdocent nam toen een onverwachte wending.
Ze richtte de Emmi Pikler Stichting Nederland op en het werd haar missie om de rijkdom van de Piklervisie verder te verspreiden. Ze volgde haar opleiding in Boedapest en München en is nu als docent aan het Pikler Verband Europa
verbonden. Daarbij is zij ook Infant Mental Health specialist en Ervaringsgerichte gezinstherapeut.
Ze geniet ervan ouders en kinderen te begeleiden en hun opvoedtaken zowel te verdiepen als te vereenvoudigen. Verder is ze enthousiast docent van de Opleiding tot Pikler®pedagoog Nederland.
In dit boek worden haar artistieke en pedagogische kwaliteiten verenigd.