Ergens tussen 0 en 12 Bekijk groter

Ergens tussen 0 en 12

9789088509001

Verkrijgbaar

Bundeling van columns, essays en artikelen van Betsy van de Grift over kinderopvang, primair onderwijs en integrale kindcentra. Een lekker weglees-werk voor professionals.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

IKC’s staan in grote belangstelling zowel in de praktijk als bij de gemeentelijke overheid die een belangrijke rol wil spelen bij de totstandkoming van deze integrale kindcentra. Als belangrijk doel voor deze samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang, wordt tegenwoordig vaak genoemd het realiseren van ‘een doorlopende of doorgaande leerlijn’. Maar kan dat? En is het zinnig? In het artikel ‘de Mythe van de Doorgaande Leerlijn’ worden antwoorden gezocht.

In Ergens tussen 0 en 12 worden deze en andere veronderstelde werkelijkheden, met een lichte ironie, onder de loep genomen met titels als ‘Het verwende ouder-syndroom’, ‘De directeur weet niks van kleuters’ en ‘Teamterreur’.

Sinds 2008 publiceert Betsy van de Grift boeken, artikelen en blogs over de kinderopvang en het primair onderwijs, veelal gebaseerd op toegepaste wetenschap. Deze bundel bevat de meest gelezen columns, essays en artikelen, voor de praktijk relevante vraagstukken en ingedeeld naar zeven onderwerpen: 
• Peuters en Kleuters, 
• Genderkwesties, 
• de Basisschool, 
• Kinderopvang,
• Integrale Kindcentra,
• Management 
• Marketing. 

Dit boek is een lekker weglees-werk voor professionals, maar ook relevant voor schoolleiders, managers kindcentra en bestuurders.

Auteurs

Betsy van de Grift

Betsy van de Grift werkt als onafhankelijk adviseur en publicist voor de sectoren Onderwijs en Opvoeding aan Jonge Kinderen.
Zowel in het primair onderwijs als in de kinderopvang geeft ze veel lezingen en verzorgt regelmatig het dagvoorzitterschap van conferenties en congressen.