Leren praten met plezier Bekijk groter

Leren praten met plezier

Een handboek om de sociale, spraak- en taalontwikkeling van kinderen te bevorderen

9789088508134

Verkrijgbaar

Eenvoudige hulpmiddelen en een stap-voor-stapmethode voor een rijke leeromgeving waarin kinderen hun taal, spraak en sociaal gedrag verder kunnen ontwikkelen. Voor logopedisten, pedagogisch professionals en leerkrachten.

Meer details

57,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2018, 1ste druk
Bindwijzegrote paperback
Aantal pagina's408p.

Meer informatie

Met de praktische hulpmiddelen uit Leren praten met plezier kunnen logopedisten, pedagogisch professionals en leerkrachten jonge kinderen een rijke leeromgeving aanbieden waarmee taal, spraak en sociaal gedrag zich verder kunnen ontwikkelen.

De eenvoudig in te zetten hulpmiddelen en de stap-voor-stapmethode volgen een aanpak waarmee professionele opvoeders en leerkrachten alle kinderen in hun groep kunnen helpen. Ook tweede-taalverwervers en risicokinderen met een vertraagde sociale of taalontwikkeling.  

De Leren praten met plezier-aanpak biedt trainers en coaches die werken met jonge kind professionals krachtige handvatten om ieder kind met sensitieve responsiviteit tegemoet te kunnen treden door op de juiste manier in te spelen op de signalen van het kind. Kinderen zullen daardoor in staat zijn nieuwe vaardigheden te oefenen en zichzelf verder te ontwikkelen Een kind dat sensitief-responsieve reacties ontvangt van opvoeders zal taal- en sociale vaardigheid ontwikkelen en veerkracht.

Auteurs

Elaine Weitzman

Elaine Weitzman, MEd., is logopedist en directeur van The Hanen Centre, een Canadese organisatie die wereldwijd bekend staat om haar vernieuwende, op gezinnen gerichte cursussen voor vroege taalinterventie. Ze heeft jarenlange ervaring met logopedie en het trainen van ouders, leerkrachten en leidsters van kinderdagverblijven en peuter- en kleutergroepen. Elaine Weitzman is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de trainingsprogramma's van The Hanen Centre. In samenwerking met de Universiteit van Toronto doet ze ook veel wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.


Janice Greenberg

Janice Greenberg, BSc, DSP, is logopedist en programmadirecteur van Leren praten met plezier - The Hanen Program* voor onderwijskrachten en groepsleidsters van jonge kinderen. Ze heeft jarenlang met ouders en groepsleidsters gewerkt en past haar enorme ervaring toe op het zich nog steeds ontwikkelende programma Leren praten met plezier. Janice Greenberg geeft veel lezingen over de benadering van Hanen om taalontwikkeling en beginnende geletterdheid bij kinderen in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de eerste jaren van het basisonderwijs te bevorderen. Ook geeft ze wereldwijd trainingen aan logopedisten, leerkrachten en groepsleidsters van kinderen in de voorschoolse leeftijd.