De Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang Bekijk groter

De Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang

Een instrument waarmee de gastouderopvang de eigen pedagogische kwaliteit in kaart kan brengen

9789088507922

Sold out

Praktische handvatten waarmee gastouders en gastouderbureaus zelf op relatief eenvoudige wijze de pedagogische kwaliteit van de gastouderopvang in kaart kunnen brengen.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Gastouderopvang is een belangrijke vorm van opvang voor een groot aantal kinderen in Nederland. Ook voor de gastouderopvang is het van belang een goede pedagogische kwaliteit te kunnen bieden aan deze kinderen. De Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang is afgeleid van een wetenschappelijk onderbouwd instrument en biedt praktische handvatten waarmee gastouders en gastouderbureaus zelf op relatief eenvoudige wijze de pedagogische kwaliteit van de gastouderopvang in kaart kunnen brengen. Het instrument richt zich op de onderdelen Interactievaardigheden, Kwaliteit van de Leefomgeving en Structurele Kwaliteit. Gebruik van deze Kwaliteitsmonitor maakt duidelijk wat de sterke en zwakkere kanten van de eigen opvang op deze onderwerpen zijn en op welke concrete punten de kwaliteit (verder) verbeterd kan worden.

De ontwikkeling van De Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang werd financieel mogelijk gemaakt door het Kinderopvangfonds en de directie Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Auteurs

Mirjam Gevers Deynoot-Schaub

Mirjam Gevers Deynoot-Schaub is werkzaam bij het Kohnstamm Instituut.


Iris Bollen

Iris Bollen is werkzaam bij het Kohnstamm Instituut.