Communiceren met ouders? Maak er werk van! Bekijk groter

Communiceren met ouders? Maak er werk van!

9789088501142

Verkrijgbaar

Een makkelijk leesbaar en instructief werkboek over hoe je in de kinderopvang goed gestructureerd en helder communiceert met ouders en verzorgers.

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 112p.

Meer informatie

Wie dagelijks met kinderen werkt, heeft ook te maken met degenen die achter het kind staan: de ouders of verzorgers. En die zijn van groot belang als het er om gaat hoe er over jouw werk of jouw kinderopvang-organisatie wordt gepraat of gedacht. Immers, zij zijn het die in belangrijke mate het beeld bepalen dat de buitenwereld heeft van de organisatie waar jij werkt.

Goed gestructureerde en heldere communicatie vanuit de doelstellingen van de organisatie is een aandachtspunt dat hoog op de ranglijst dient te staan van een ieder die wil dat er positief wordt geoordeeld over de kinderopvang waar hij of zij werkt.

Aggy Langedijk heeft in Communiceren met ouders? Maak er werk van! alle aspecten van de zo belangrijke communicatie met ouders op een rijtje gezet. Met vele adviezen en voorbeelden uit haar jarenlange praktijk als communicatieadviseur en -trainer op scholen en in de kinderopvang. Het is een makkelijk leesbaar en instructief werkboek geworden voor ieder die op enigerlei wijze sturing geeft aan de verdere ontwikkeling van een gezond kinderopvangbedrijf en haar medewerkers.

Auteurs

Aggy Langedijk

Aggy Langedijk startte in 2002 samen met Christine Coenen het communicatietrainingsbureau Parenticom. Dit bureau richt zich met name op professionals in de kinderopvang en in het basisonderwijs. Parenticom werkt landelijk met twaalf gecertificeerde trainers. Aggy ontwikkelde en verzorgde voor vele opdrachtgevers trainingen en gaf leiding aan de trainers en aan het bureau. In 2015 gaf Aggy het Parenticom-stokje over aan één van hen: Gabrielle Bos. Met Gabrielle schreef zij vervolgens met veel plezier aan het boek ‘Communiceren met ouders op de basisschool – Zo bereik je meer!’. Hun ervaringen in het basisonderwijsveld en de gesprekken met vele andere ouders, schooldirecties en leerkrachten vormden de bron voor hun inspiratie om dit boek te schrijven. Vanaf het moment van afronden van dit boek ligt Aggy’s professionele toekomst open en oriënteert zij zich op wat zij kan en nog wil bijdragen tijdens haar werkzame leven.
www.parenticom.nl