Geweld en veerkracht in gezinnen Bekijk groter

Geweld en veerkracht in gezinnen

over posities, professionals en preventie van overdracht

9789090212685

Verkrijgbaar

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

Hoe gaan kinderen, volwassenen en professionals met geweld en verwaarlozing in gezinnen om? Wat valt er te leren uit de aanpak in de praktijk? Geweld en veerkracht in gezinnen gaat in op deze vragen en biedt een blikverruimend kader. Het geeft professionals steun bij hun dagelijkse werk met huiselijk geweld door hen van relevante achtergrondkennis te voorzien. De bundel is ook belangrijk voor degenen die met geweld in gezinnen te maken hebben zoals beleidsmakers en wetenschappers en leent zich prima als studieboek voor beroepsopleidingen en scholing.

"Door te lezen over zowel de schade als de veerkracht en het vermogen tot herstel, is de bundel motiverend en brengt het je hoopvol in beweging." Thérèse Evers, docent zeden Faculteit Bijzondere Politiekunde en Leiderschap, Politie Academie, Apeldoorn.

"Dijkstra heeft aandacht voor de meerduidigheid van posities en processen; het gaat niet om dader of slachtoffer, om vader of dader van geweld, om vergeven of vergelden, maar om elkaar afwisselende en soms tegelijkertijd plaatsvindende processen. Het begrip veerkracht als dynamisch ontwikkelingsproces sluit hier naadloos op aan." Mr dr Katinka Lünnemann, senior onderzoeker Verwey-Jonker Instituut en lector Veiligheid en Recht, Avans, Hogeschool Brabant.

"Om ooit af te kunnen rekenen met de schadelijke gevolgen voor kinderen van huiselijk geweld, moeten we ons ook verdiepen in ouderschap. Hiervoor geeft de bundel een aantal aanknopingspunten. Dit boek gaan we ongetwijfeld gebruiken in de aansturing en begeleiding van ouder-kind begeleiders in de opvang aan mishandelde vrouwen en kinderen." Drs. Gerie van Maanen, orthopedagoog, Toevluchtsoord Groningen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Sietske Dijkstra

Sietske Dijkstra, psycholoog, specialiseerde zich als onderzoeker en adviseur in geweld in relaties. Zij werkt sinds 1998 als zelfstandige op dit gebied en geeft daarnaast scholing aan professionals. In 2000 promoveerde ze op de biografische studie Met vallen en opstaan, naar de invloed van geweld in de kindertijd op het latere relationele leven van vrouwen en mannen bij sociale wetenschappen aan de. Universiteit Utrecht, waar ze bijna tien jaar werkte. Sinds het voorjaar van 2007 is ze als lector Vrouwenopvang en huiselijk geweld verbonden aan Avans Hogeschool.