Het is niet stoer


Nederlands | 14-06-2019 | 176 pagina's

9789088508691

Hardback


  Lees de eerste pagina's

€ 29,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Kindermishandeling is een individueel én een maatschappelijk probleem. Als de slachtoffers jongens of mannen zijn, is er vaak weinig aandacht voor hun problemen. Hun kwetsbaarheid wordt gemakkelijk weggewuifd. Mannen moeten stoer zijn en handelend optreden, zo is het gangbare beeld. Maar wat als je een jongen bent en door een volwassene mishandeld of misbruikt wordt? Mannen die als kind mishandeld zijn praten daar zelden over. Schaamte en de angst niet geloofd te worden spelen daarbij een rol. Eén luisterend oor, één iemand die te vertrouwen is, kan voldoende zijn om het zwijgen te doorbreken. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter, zo blijkt uit de authentieke levensverhalen die de auteur in het eerste deel van dit boek heeft opgetekend. Zij voerde openhartige gesprekken met mannen in verschillende levensfasen. Die beschreven wat er met hen gebeurd is en wat dat betekent voor het leven dat zij nu leiden. De inzichten uit deze gesprekken worden nu gedeeld met de lezers. Voor hen zou dat aanleiding kunnen zijn ook zulke gesprekken te voeren, of zij nu slachtoffer, dader of hulpverlener zijn. Het tweede deel van dit boek geeft achtergrondinformatie bij de gevolgen van kindermishandeling en seksueel misbruik van jongens. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn: seksuele opvoeding, weerbaarheid, stressreacties en traumaverwerking bij mannen, PTSS, EMDR, de inzet van ervaringsdeskundigheid en de participatie van slachtoffers bij de aanpak van kindermishandeling. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Alexander: jeugd actief in onderzoek en beleid.

Slogan/Promotie

Kindermishandeling is een individueel én een maatschappelijk probleem. Als de slachtoffers jongens of mannen zijn, is er vaak weinig aandacht voor hun problemen. Hun kwetsbaarheid wordt gemakkelijk weggewuifd. Mannen moeten stoer zijn en handelend optreden, zo is het gangbare beeld. Maar wat als je een jongen bent en door een volwassene mishandeld of misbruikt wordt? Mannen die als kind mishandeld zijn praten daar zelden over. Schaamte en de angst niet geloofd te worden spelen daarbij een rol. Eén luisterend oor, één iemand die te vertrouwen is, kan voldoende zijn om het zwijgen te doorbreken. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter, zo blijkt uit de authentieke levensverhalen die de auteur in het eerste deel van dit boek heeft opgetekend. Zij voerde openhartige gesprekken met mannen in verschillende levensfasen. Die beschreven wat er met hen gebeurd is en wat dat betekent voor het leven dat zij nu leiden. De inzichten uit deze gesprekken worden nu gedeeld met de lezers. Voor hen zou dat aanleiding kunnen zijn ook zulke gesprekken te voeren, of zij nu slachtoffer, dader of hulpverlener zijn. Het tweede deel van dit boek geeft achtergrondinformatie bij de gevolgen van kindermishandeling en seksueel misbruik van jongens. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn: seksuele opvoeding, weerbaarheid, stressreacties en traumaverwerking bij mannen, PTSS, EMDR, de inzet van ervaringsdeskundigheid en de participatie van slachtoffers bij de aanpak van kindermishandeling.

Biografie

Fiet van Beek (1959) werkte in de jeugdzorg als maatschappelijk werker, journalist, onderzoeker, docent en bestuurder/directeur. Zij publiceert over levensverhalen, jeugdzorg en de kracht van ‘gewone’ mensen. Over de gevolgen van kindermishandeling schreef ze eerder Met sorry maak je dit niet ongedaan. Ervaringen en adviezen van als kind mishandelde vrouwen (Uitgeverij SWP, 2016).

Details

EAN :9789088508691
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  14-06-2019
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :249 mm
Breedte :180 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :467 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :176