Kiekeboem! Bekijk groter

Kiekeboem!

9789088508356

Verkrijgbaar

Yael Meijer, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Fier (landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties) gaat in dit boek bevlogen in op de zorg voor het jonge kind in geweld en verwaarlozing.

Meer details

24,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Wat doet het met een jong kind als het opgroeit in een gezin waar sprake is van (emotionele) verwaarlozing, misbruik of geweld? Ontzettend veel, zo blijkt. Het tekent de hele verdere ontwikkeling van het kind tot in volwassenheid. Vaak komen professionals pas in actie als er zichtbare klachten zijn. Maar hoe kun je als professional eerder signaleren en passende ondersteuning bieden?

De impact van geweld en/of verwaarlozing is bij jonge kinderen (0-6) niet altijd direct zichtbaar, zeker niet voor de buitenwereld. Jonge kinderen laten vaak geen herkenbaar klachtgedrag zien. Hierdoor blijven deze kinderen vaak buiten beeld.

Kiekeboem! vertelt wat de gevolgen zijn van verwaarlozing en/of geweld bij baby’s, peuters en kleuters. Op welke factoren je kunt letten om vroegtijdig te signaleren. En hoe je ouders direct goede en passende ondersteuning kunt bieden, zodat het veiliger wordt. Waar let je op en hoe doe je dat als professional?

Door voorbeelden uit de praktijk, achtergrondinformatie en praktische tips is dit een zeer handzaam boek voor professionals die werken met kwetsbare gezinnen: hulpverleners binnen gezinnen, wijkteams, OKT’s, sociale teams, volwassen ggz, vaktherapeuten, pedagogische medewerkers, etc.

Yael Meijer, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Fier (landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties) gaat in dit boek bevlogen in op de zorg voor het jonge kind in geweld en verwaarlozing. Kiekeboem! is het resultaat van het project ‘Onzichtbare Kinderen’ van Fier.

Auteurs

Yael Meijer

Yael Meijer is Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut. Zij is de opleiding tot IMH specialist aan het afronden. Zij heeft zich gespecialiseerd in regulatieproblemen en werkt met jonge kinderen en hun ouders, met pubers (en hun gezin) en jong volwassenen.
Yael werkte tijdens haar opleiding tot Functional Family therapeut en Klinisch Psycholoog negen jaar lang bij de forensische jeugdpsychiatrie van de Bascule. Vier jaar geleden heeft zij de overstap gemaakt naar Fier, het expertise en behandelcentrum voor geweld in afhankelijkheidsrelaties. Zij werkt daar nu als regiebehandelaar op de tienermoeder-kind afdeling Evi. Zij heeft daarnaast in Amsterdam een eigen praktijk. Zij geeft supervisie (VGCt, VKJP), trainingen, workshops en les binnen de postdoctorale opleidingen voor psychologen en pedagogen. Naast haar werk als psycholoog is zij actief bestuurslid bij het NIP sectie Jeugd en voorzitter van de werkgroep Het Jonge Kind NIP.