Waar bemoeit u zich mee!? Bekijk groter

Waar bemoeit u zich mee!?

Morele dilemma's in het werk van de Raad voor de Kinderbescherming

9789088502569

Verkrijgbaar

Dit boek gaat over de morele grondslagen van het werk van de Raad voor de Kinderbescherming. Het stelt vragen over wat goed is en wat niet meer goed genoeg in het leven van kinderen.

Meer details

23,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 152p.

Meer informatie

We hebben allemaal het beste voor met kinderen. Toch zijn er ouders die falen, de belangen van hun kinderen schaden, die de ontwikkeling van hun kinderen tot autonome, aangepaste en participerende volwassenen in de weg staan. Er zijn zelfs ouders bij wie een kind niet veilig is. Vinden wij. Zodat we er op zijn minst iets van moeten zeggen als naaste familie, als goede buur, als arts, leerkracht, hulpverlener of andere professional. In het belang van het kind. Zodat we er uiteindelijk toe komen om aan een bevoegde instantie te vragen om in te grijpen.

Maar wat is dat eigenlijk, het belang van het kind? Wie zijn wij om te vinden dat dit belang geschaad wordt? Wat legitimeert de bevoegdheid van de instantie die daadwerkelijk kan ingrijpen de Raad voor de Kinderbescherming, als onderdeel van de staat?

Dit boek gaat over de morele grondslagen van het werk van de Raad voor de Kinderbescherming. Het stelt vragen aan de orde over wat 'goed' is en wat 'niet meer goed genoeg' in het leven van kinderen en hun ouders, en wat dit betekent voor de Raad voor de Kinderbescherming en de mensen die er werken.

Auteurs

Wim Theunissen

Drs Wim Theunissen, geboren in 1945, heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Hij studeerde Theologie/ Filosofie (kandidaats) in Tilburg en Pedagogiek en Forensische Psychologie aan de Universiteit van Nijmegen.

Hij was werkzaam als:
- Psycholoog gevangeniswezen tbv personeel 1974-1986
- Hoofd jeugdinrichtingen,dir kinderbescherming dep justitie 1986-1988
- Plv sectormanager jeugdinrichtingen dji tot 1992
- Plv directeur Raad voor de kinderbescherming Rotterdam 1992-1995
- Plv directeur Ressort Den Haag (Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Middelburg) 1995-2006
- Adviseur Centrale directie landelijk bureau 2006-2009

Momenteel houdt Wim zich bezig met:
- Trainingen landelijke raad: grondslagen slachtofferhulp
- Cosa( begeleiding zedendelinquenten reclassering)
- Lid van de Raad van toezicht jeugdzorg instelling Trivium Lindenhof.