Journalistiek van nu Bekijk groter

Journalistiek van nu

Maatschappijgericht en multimediaal

Verkrijgbaar

Het eerste basisboek dat maatschappijgerichte journalistiek centraal stelt: een combinatie van traditionele en populaire journalistiek, aangevuld met civic journalism en verspreid via verschillende kanalen (crossmediaal).

Meer details

30,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

Journalisten krijgen steeds meer een dubbele rol. Enerzijds moeten zij nieuwsfeiten omzetten in snelle, lezersgerichte teksten, video's en foto's en anderzijds vraagt de maatschappij meer en meer om duiding. Studieboeken gaan nog altijd vooral over traditionele journalistiek, maar de opleidingen vragen om een basisboek dat alle (nieuwe) vormen van journalistiek behandelt. Journalistiek van nu voldoet aan die vraag.

Dit is het eerste basisboek dat maatschappijgerichte journalistiek centraal stelt: een combinatie van traditionele en populaire journalistiek, aangevuld met civic journalism en verspreid via verschillende kanalen, crossmediaal. Journalistiek van nu bestaat uit 3 delen. Deel 1 gaat in op het veranderende journalistieke vak. Deel 2, dat het begrip 'nieuws' behandelt, gaat onder andere over: Bureauredactie, Selecteren van Nieuws, Tekstschrijven, Vorm, Opbouw en Achtergrondjournalistiek. Wetten en regels rond journalistiek staan in deel 3.

Van de journalist in opleiding tot de mediaprofessional die het publiek wil blijven bereiken: Journalistiek van nu is voor iedereen in het vak een nieuw standaardwerk.

Auteurs

Harrie Kiekebosch

Harrie Kiekebosch is sinds 2010 docent aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie van Saxion. Daarvoor was hij docent Journalistiek bij Hogeschool Windesheim.


Willem Zeijl

Willem Zeijl studeerde Nederlands en werkt als docent bij Saxion.