Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs Bekijk groter

Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs

Verkrijgbaar

Met dit boek leren hbo- en wo-studenten en afgestudeerden begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk schrijven over uiteenlopende onderwerpen.

Meer details

27,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Helder journalistiek schrijven is een ambacht. Met dit boek leren hbo- en wo-studenten en afgestudeerden begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk schrijven over uiteenlopende onderwerpen. De theorie komt aan bod waar dat nodig is, maar de nadruk ligt op vaardigheden. De auteurs gaan in op taakomschrijving, focus, nieuwswaarde, informatievergaring onder andere via interviewen en tekststructuur. Ook leggen zij uit hoe je doelgroepgericht schrijft en hoe je je verhaal afstemt op het medium waarin het wordt gepubliceerd. De kenmerken van de belangrijkste journalistieke genres, zoals nieuws- en opinieartikelen en achtergrondverhalen, komen uitgebreid aan bod. Bij het boek hoort een website met teksten, oefenmateriaal en uitwerkingen.

Auteurs

Henk Donkers

Henk Donkers is journalist en als docent communicatieve vaardigheden verbonden aan de faculteit managementwetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen.


Selma Markhorst

Selma Markhorst is zelfstandig tekstschrijver. Daarnaast doceert ze journalistiek schrijven aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.


Marij Smits

Marij Smits is zelfstandig tekstschrijver. Daarnaast doceert ze journalistiek schrijven aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.