Radiojournalistiek Bekijk groter

Radiojournalistiek

Verkrijgbaar

24,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 212p.

Meer informatie

Radiojournalistiek is het eerste Nederlandstalige basisboek op dit vakgebied. Het leert de journalist (in spe) alles over het vak van bureauredacteur en verslaggever voor de radio. Radio is snel, kan informatie en emoties direct overbrengen en is tegelijk ook anoniem en intiem. Bij radionieuws heb je te maken met meerdere deadlines per dag. Hoe ga je als journalist met deze zaken om?

Met dit boek leert de lezer stap voor stap de benodigde vaardigheden in praktijk te brengen. Eerst worden de functies en kenmerken van de radiojournalistiek behandeld. Daarna komen alle facetten aan de orde van de kortetermijnvormen van radiojournalistiek, van het voorbereiden tot en met het afronden na de uitzending. Ten slotte bespreekt de auteur langetermijnvormen van radiojournalistiek, zoals de reportage en het langere interview.

De radiojournalist wordt van begin af aan geleerd te denken in geluid. Toch is Radiojournalistiek ook bruikbaar voor (aankomende) tv- of krantenjournalisten. Wie goed geleerd heeft om voor radio een nieuwsverslag voor te bereiden, kan dat ook voor andere media.

Lieneke van Schaardenburg was bijna dertig jaar lang docente radiojournalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht en legt zich sinds 2005 toe op het schrijven over het vak.

Auteurs

Lieneke van Schaardenburg