Leren recenseren Bekijk groter

Leren recenseren

Verkrijgbaar

In dit boek leer je hoe je kunstuitingen professioneel kunt beoordelen, of je nu schrijft voor kranten en tijdschriften of voor digitale media.

Meer details

15,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2009, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 124p.

Meer informatie

Mensen steken tegenwoordig hun mening niet onder stoelen of banken. Op internet kan iedereen zijn zegje doen, ook over artistieke prestaties van anderen. Maar het schrijven van een goed gestructureerde en onderbouwde recensie is een vak apart. In dit boek leer je hoe je kunstuitingen professioneel kunt beoordelen, of je nu schrijft voor kranten en tijdschriften of voor digitale media. In Leren recenseren wordt uitgelegd welke journalistieke stappen moeten worden gezet om voor een bepaalde doelgroep en een specifiek medium een recensie te schrijven. Daarnaast komen valkuilen aan bod die een recensent moet weten te vermijden tijdens het schrijfproces.

De kunstvormen die in Leren recenseren aan de orde komen zijn divers: er wordt aandacht besteed aan muziek, toneel, musical, kleinkunst, dans, beeldende kunst, films, literatuur, cds en dvds, en daarnaast ook aan het recenseren van games.

Leren recenseren bevat naast theorie ook opdrachten. Na het lezen van dit boek begrijp je niet alleen hoe een goede recensie is gestructureerd en onderbouwd, maar kun je ook zelf aan de slag met het schrijven van een beoordeling.

Het boek is in de eerste plaats geschreven voor studenten journalistiek en voor andere studenten die mediavakken volgen. Maar het is ook een handige leidraad voor ieder ander die zijn recensies naar een hoger plan wil tillen.

Auteurs

Hans Invernizzi

Hans Invernizzi is als docent verbonden aan de School of Media (opleiding journalistiek) van Hogeschool Windesheim te Zwolle. Daarnaast is hij werkzaam als recensent bij dagblad De Stentor.


Tjeerd de Jong

Tjeerd de Jong is als docent verbonden aan de School of Media (opleiding journalistiek) van Hogeschool Windesheim te Zwolle.