Streetcare Bekijk groter

Streetcare

Eén methode voor straathoekwerk, jeugdzorg en gemeenten

9789085600985

Verkrijgbaar

Deze methode geeft de straathoekwerker handvatten om de begeleiding beter te laten aansluiten bij de jeugdzorg, biedt de jeugdhulpverlener nieuwe inzichten en toont gemeenten hoe ze deze gezamenlijke aanpak kunnen faciliteren.

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2021, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Steeds meer jongeren worden meegezogen in de straatcultuur en (licht) crimineel gedrag. Goedbedoelde en tijdrovende interventies vanuit de geïndiceerde zorg missen hun positieve uitwerking. Gemeenten en jeugdhulpverlening lijken de grip op deze jongeren te verliezen. Toch is er hoop: de inzet van effectief straathoekwerk en een betere verbinding van daaruit met de jeugdhulpverlening kan het tij op relatief ‘eenvoudige’ wijze doen keren.

Streetcare is een methode die straathoekwerkers handvatten geeft om de begeleiding beter te laten aansluiten bij de jeugdzorg. Vanuit hun vertrouwde positie in de wijk kunnen ze jongeren beter begeleiden bij hun problemen en de te maken keuzes dan vanuit de geïndiceerde zorg mogelijk is. Maar ook kunnen ze hen zo nodig vanuit verbinding confronteren met de gevolgen die hun gedrag kan hebben. Zacht waar het kan, confronterend waar dat nodig is.

Streetcare  biedt de jeugdhulpverlener echter ook  nieuwe inzichten – anders denken, anders werken – met deze jongeren; in nauwere samenwerking met de straathoekwerker. Tot slot laat Streetcare gemeenten zien hoe ze deze gezamenlijke aanpak kunnen faciliteren. Alles met eenzelfde doel: effectieve jeugdzorg waarin criminaliteit, uithuisplaatsing en dakloosheid wordt voorkomen, die ook financieel haalbaar blijft.

Dit boek is niet alleen voor de straathoek- en jongerenwerkers, maar ook voor jeugdhulpverleners en gemeenten een aanrader.

Gerelateerde titels