Uithuisgeplaatste jeugdigen Bekijk groter

Uithuisgeplaatste jeugdigen

Sleutels tot succes in behandeling en onderwijs

Verkrijgbaar

Een overzicht van 'wat werkt' in de hulpverlening aan uithuisgeplaatste jeugdigen op basis van de wetenschap en de praktijk.

Meer details

37,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

Meer informatie

De hulp aan uithuisgeplaatste jeugdigen staat sterk in de belangstelling. Zo is er veel media-aandacht voor het veelvuldig overplaatsen van jeugdigen die niet meer thuis kunnen wonen, de verzwaring in problematiek en de moeite die het kost om pleegouders te vinden. Het gaat jaarlijks om circa 45.000 jeugdigen. Het is dan ook van groot belang om goede hulp te bieden. Dit boek geeft een overzicht van ‘wat werkt’ in de hulpverlening en het onderwijs.

Op basis van de meest recente kennis uit wetenschap en praktijk wordt in Uithuisgeplaatste jeugdigen aandacht geschonken aan werkzame factoren zoals bejegening, behandelrelaties, leefklimaat, samenwerking met ouders, training van professionals en leiderschap. Verder is er aandacht voor veelbelovende interventies gericht op motivatie en autonomie, grensoverschrijdend gedrag, trauma en onderwijsprestaties bij jeugdigen. Ook pleegzorg, gezinshuizen en kleinschalige voorzieningen komen expliciet aan bod.

Het boek is geschikt voor hulpverleners, docenten en studenten in het hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs, en voor bestuurders en beleidsmedewerkers binnen de jeugdhulp.

Gerelateerde titels

Auteurs

Annemiek Harder

Annemiek Harder is bijzonder hoogleraar 'Wetenschappelijk onderbouwde Jeugdzorg en Onderwijs' bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Erik Knorth

Erik Knorth is emeritus hoogleraar ‘Orthopedagogiek in het bijzonder Jeugdzorg’ aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Chris Kuiper

Chris Kuiper is lector ‘Transformaties in de Zorg voor Jeugd’ aan de Hogeschool Leiden.